– Ar sunkios buvo rungtynės?, – „BasketNews.lt“ pasiteiravo F.Videnovo.

– Lietuvos krepšininkai labai sėkmingai pradėjo rungtynes, tačiau mes sugebėjome mobilizuotis. Pradėjome aktyviau gintis, pataikėme daugiau metimų ir sugrįžome į kovą.

– Ką treneris sakė per pirmąsias minutės pertraukėles, kai skirtumas buvo milžiniškas?

– Jis sakė, kad žaidžiame juokingai, neatrodome kaip ta komanda, kuri žaidė Europos čempionate vakar ar užvakar. Treneris tikino, kad turime atiduoti daugiau jėgų.

– Ką galvojote prieš rungtynes, kurios nieko nelėmė nei jums, nei lietuviams?

– Žaidžiame prieš Europos čempionus. Todėl tas susitikimas mums iš tiesų daug reiškė. Buvo sunku jam susikoncentruoti, tačiau džiaugiuosi, kad man sekėsi. Visgi apmaudu, kad visiškai kitaip pasirodė komanda.

– Kokį įspūdį palieka Lietuvos rinktinė?

– Ji – dabartinė čempionė. Lietuvių metikai yra geri, apskritai komandoje yra daug gerų žaidėjų. Lietuvos krepšininkai yra realūs pretendentai į medalius.

– Kuriuos krepšininkus galėtumėte išskirti?

– Asmeniškai man – Ramūnas Šiškauskas. Jis yra geriausias lietuvių krepšininkas.

Roberto Javtoko kova po krepšiais, kaip ir komandinis lietuvių žaidimas, žlugdė Bulgarijos krepšininkus. Aukštaūgis į bulgarų krepšį įmetė 15 taškų, pataikęs 7 dvitaškius iš 10, bei sugriebė 7 atšokusius kamuolius.

Baudos aikštėje lygių neturėjęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas tikino, kad apie atsipalaidavimą per rungtynes su bulgarais nebuvo net galvojama.

– Šiandien (sekmadienį - Red.) šeši žaidėjai surinko virš 10 taškų. Kokia to paslaptis?, – „BasketNews.lt“ paklausė R.Javtoko.

– Galiu dar kartą pabrėžti, kad rinktinėje nėra lyderio. Kam sekasi, tam duodamas kamuolys. Žaidžiame komandinį krepšinį, kadangi tam suteiktos visos galimybės.

– Ar žaidėte pagal trenerio numatytą planą?

– Taip, pradžioje viską darėme be priekaištų. Tačiau ar jie atsigavo, ar mes kiek apsileidom ir bulgarai pavijo. Treneris sakė, kad patys prisidirbom, patys ir turim tai srėbti. Manau, kad tai sutelkė į kovą.

– Kas buvo sakoma prieš rungtynes?

– Treneriai sakė neatsipalaiduoti, žaisti šimtu procentų, kadangi kiekviena pergalė yra reikalinga. Iš anksto užsitikrinta pirma vieta nereiškė, kad mums pergalės nebereikia. Mūsų norą laimėti įrodo tai, kad treneriai neprašė slėpti derinių prieš lemiamas kovas.

– Ką planuojate veikti artimiausiomis dienomis?

– Atostogų lyg ir neturėsime. Rytoj vykstame į Belgradą, kur treniruosimės ir ruošimės lemiamoms kovoms.