Tuo tarpu keli šimtai į Podgoricą atvykusių aistruolių iš Lietuvos švęsdami pergalę džiaugėsi tautiniais motyvais – arenoje lietuviai šėlo klausydami Marijono Mikutavičiaus dainos „Trys milijonai“. Likusiems arenos svečiams beliko su nuostaba žiūrėti į žaliai geltonus sirgalius.

– Ar esate patenkintas lietuvių žaidimu prieš bulgarus?

– Žinoma, kad patenkintas. Buvo ir gerų, ir blogų epizodų. Rungtynės buvo reikalingos krepšininkams, kurie čempionate žaidė kiek mažiau. Jie turėjo pajausti žaidimo skonį.

– Ar žaidėjai sėkmingai įvykdė trenerių keltus nurodymus?

– Taip, tačiau leidome įsibėgėti vienam bulgarui. Visgi buvo labai sunku susikaupti, kadangi turėjome solidų pranašumą. Tačiau galėjome jį sustabdyti, bet nenorėjome per rungtynes keisti numatytos taktikos.

– Ar dėl tos priežasties prieš 34 taškus pelniusį Filipą Videnovą nestatėte Mindaugo Žukausko?

– Mindaugas turėjo savo užduotį – uždengti kitą lyderį Todorą Stoikovą. Su užduotimi jis labai gerai susitvarkė.

– Čempionatą pradėjote trimis pergalėmis. Ar tikėjotės tokios sėkmingos pradžios?

– Jau draugiškose rungtynėse matėme, kad mūsų komanda yra pajėgi kovoti su stipriausiomis Europos rinktinėmis. Visgi nesitikėjome, kad žengsime taip užtikrintai ir demonstruosime tokio lygio krepšinį. Reikia dėkoti krepšininkams, kurie žaidžia širdimi. Patyrimo stoką lietuviai kompensuoja noru laimėti ir energija.

– Prieš čempionatą daugelio buvote „nurašyti“. Tai padėjo ar pakenkė komandai?

– Pasakysiu atvirai – apie tokius dalykus negalvoju. Be abejo, lengviau startuoti, kai esi vadinamas autsaideriu – tada lengviau kažką nuveikti. Labai sunku būti favorito pusėje, kadangi jauti didžiulį spaudimą.

– Kaip rinktinei padeda čia atvykę sirgaliai?

– Super! Manau, kad mūsų sirgaliai tapo patys geriausi Europoje. Anksčiau madas diktuodavo Graikijos sirgaliai, taip pat izraeliečiai, kurių tūkstančiais suvažiavo į Eurolygos finalinį ketvertą Maskvoje. Jeigu tokios galimybės būtų mūsų sirgaliams, manau, kad jų čia atvyktų dar daugiau.

– Ar krepšininkai ir treneriai prieš bei po rungtynių su sirgaliais bent trumpai pasikalba?

– Vakar viešai kalbėdamas televizijai padėkojau sirgaliams ir paprašiau, kad jų būtų kuo daugiau ir kad palaikytų mūsų rinktinę.