Kovoti dėl medalių Turkijos nacionalinei ekipai gali sutrukdyti krepšininkų tarpusavio nesutarimai kuriuos jie aiškinosi kumščiais. Dėl kilusios skandalo ekipą paliko komandos kapitonas Ibrahimas Kutluay'us, nors žiniasklaidai peršama versija, kad krepšininkas susilaužė pirštą.

Santykius aiškinosi kumščiais

Per rungtynes su Bulgarija, vykstant pratęsimui, po savo krepšiu atkovoję kamuolį jo nepasidalijo Mirsadas Turkčanas ir Mehmetas Okuras. Pastarasis laiku neperdavė kamuolio M.Turkčanui, kuris supykęs ėmė šaukti ant komandos draugo. Skolingas neliko ir M.Okuras – apsikeitę keiksmažodžių serijomis Turkijos rinktinės aukštaūgiai nuskubėjo į puolimą.

Netrukus rinktinės vyriausiasis treneris Bogdanas Tanjevičius paprašė minutės pertraukėlės, per kurią ne aiškino komandai kaip nugalėti bulgarus, o ramino įsiaudrinusius auklėtinius. Tuo tarpu M.Turkčanas nevengdamas riebių keiksmažodžių šaukė ant M.Okuro, o pastarasis bandė apsimesti, kad į pykstantį ekipos draugą nekreipia jokio dėmesio.

Negana to, pasibaigus rungtynėms, kurias turkai laimėjo labai sunkiai, rūbinėje abu krepšininkai susimušė.

M.Okuras – viską gadinantis vaikėzas?

Po rungtynių M.Turkčanas spaudos konferencijų centre NBA lygoje trečius metus rungtyniaujantį 26-erių metų M.Okurą pavadino viską gadinančiu vaikėzu.

„Manau, kad turėtume mokytis žaisti krepšinį iš tokių ekipų kaip Bulgarija arba Latvija. Šios komandos savo gretose neturi viską gadinančių NBA vaikėzų, kurie aikštelėje negali net pabėgti“, – turėdamas omenyje Jutos „Jazz“ ekipoje rungtyniaujantį komandos draugą pareiškė M.Turkčanas.

Tuo tarpu rinktinės treneris B.Tanjevičius, paklaustas apie nesutarimus komandoje viską bandė nuleisti juokais. „O ką aš turėčiau daryti? Paimti iš apsaugos darbuotojų ginklą ir juos abu nušauti? Tokie dalykai kartais atsitinka, mes tai aptarsime po rungtynių, tačiau tai nėra rimta“, – žurnalistus bandė įtikinti B.Tanjevičius.

I.Kutluay'us simuliuoja traumą?

Vis dėlto, skandalas Turkijos ekipoje tuo nesibaigė. Rinktinės vadovai pareiškė, kad per minėtas rungtynes su Bulgarija rankos pirštą susilaužė komandos kapitonas Ibrahimas Kutluay'us, nors po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje krepšininkas apie traumą neužsiminė.

I.Kutluay'us jau pareiškė, kad dėl patirtos traumos palieka pirmenybes ir išskrenda į Turkiją, kur jam bus atlikta operacija, tačiau šios šalies žurnalistai kalba ką kita.

„Apie Kutluay'aus traumą iš karto po rungtynių niekas nepranešė, o krepšininkas mačą baigė dėl penkių pražangų limito. Ta trauma atsirado iš niekur“, – tinklapio „BasketNews.lt“ korespondentui Serbijoje ir Juodkalnijoje pasakojo vienas turkų žurnalistas.

Kalbama, kad Turkijos rinktinės kapitonui atsibodo komandos draugų kivirčai ir protestuodamas prieš tokį jų elgesį jis palieką ekipą. Manoma, kad būtent dėl nesutarimų komandoje I.Kutluay'us nežaidė paskutinio grupės mačo su Kroatija, o nenorėdami prarasti teigiamo įvaizdžio rinktinės vadovai paskelbė apie kapitono traumą.

Treneris pyko ant smalsių žurnalistų

Vyriausiasis Turkijos nacionalinės ekipos treneris Bogdanas Tanjevičius, po paskutinio grupės mačo su Kroatija neslėpė, kad ekipoje buvo konfliktas, tačiau ir toliau atkakliai neigė, kad komandoje tvyro slogios nuotaikos.

„Nesutarimų pasitaiko visur. Be to rungtynės su Bulgarija buvo labai emocingos. Šiandien (sekmadienį (09.18), – Red.) ryte mes pasikalbėjome, krepšininkai susitaikė ir dabar viskas yra gerai. To nereikia sureikšminti“, – teigė strategas.

Vis dėlto, B.Tanjevičius pratrūko pykčiu, kai žurnalistas iš Turkijos jo paklausė apie muštynes rūbinėje ir jų įtaką rinktinės rezultatams: „Jūs esate turkas. Kaip drįstate klausinėti tokių dalykų apie kuriuos dabar sužinos viso pasaulio spauda?“.

Žvaigždžių komandoje vienybės dar nėra

Kad nesutarimai komandoje tęsiasi, galima spręsti iš turkų elgesio per susitikimą su kroatais. Ant atsarginių žaidėjų suolelio krepšininkai sėdėjo atsiskyrę po vieną ir praktiškai nesikalbėjo, o susitikimą pralaimėjo dėl triuškinamo smūgio mačo viduryje.

Antrojo ketvirčio pabaigoje prasidėjusią ir trečio kėlinuko gale pasibaigusią atkarpą kroatai laimėjo triuškinamu rezultatu 32:0.

B grupėje užėmę trečiąją vietą ir iškovoję vienintelę pergalę (po pratęsimo, – Red.) prieš Bulgarijos rinktinę, turkai dėl patekimo į ketvirtfinalį žais papildomas rungtynes. Jų varžovais bus Vokietijos krepšininkai.

Beje, prieš prasidedant Europos pirmenybėms krepšinio ekspertai kalbėjo, kad žvaigždžių pripildytai Turkijos rinktinei pasiekti aukštumas Serbijoje ir Juodkalnijoje gali sutrukdyti tik komandos tarpusavio nesutarimai.