aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Anželikai ir laukiame jūsų receptų.
Nekeptas varškės tortas
© Asm. archyvas

Reikės:

Padui biskvitas (galite naudoti 2 pak. sausainių ir 80 g sviesto)
1 kg kreminės varškės
100 g grietinės arba jogurto
5 v. š. cukraus
1v. š. tarkuotos citrinos žievelės
3 v. š. želatinos (papildomai apie 100 ml vandens brinkinimui)
100 g uogų
Uogų papuošimui (šiuo atveju šilauogės)

Gaminimas:

Biskvitą sulaistyti sirupu ( 100 ml vandens, 3 v. š. citrinos sulčių, 1 v. š. cukraus). Darant su sausainių pagrindu, sulaistyti nereikia!

Želatiną išbrinkinti ir pakaitinti ant garų vonelės. Varškę sutrinti su cukrumi ir grietine, sudėti uogas supilti atvėsusią želatiną, ir užpilti ant biskvito. Papuošti ir palaikyti šaltai 2–3 val.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.