Nesu itin nusivylęs gautu rezultatu, bet esu nusivylęs tuo, jog nėra jokių komentarų apie rašinyje padarytas klaidas. Nežinau, ar taip buvo ir metais prieš, bet toks svarbus vertinimas pateiktas taip neskaidriai nėra gerai. Dabar lieka tik aklai paklusti NEC sistemai ir jų vertinimui.

Kaip galima galvoti apie apeliacijos teikimą, jei net nežinome su kokiomis klaidomis mes nesutinkame arba kokios tos klaidos yra? Kalbant apie patį egzaminą, norėčiau pasakyti, kad, mano manymu, jis yra šiek tiek diskriminuojantis. Žiūrint į skaičius, jau keleri metai iš eilės, didžioji dauguma šimtukų iš lietuvių kalbos egzamino priklauso merginoms (šiais metais 89,79 proc.).

Remiantis šia informacija, galima teigti, jog šis egzaminas yra palankesnis merginų mąstysenai. Tokios tendencijos nerasime anglų kalbos egzamino rezultatuose. Skambės labai dramatiškai, bet po tokio iššūkio, kurį vadinu lietuvių kalbos egzaminą, nusprendžiau mesti patriotizmą ir pasukti lengviausiu keliu, nes nuolatinis darbas ir užsispyrimas mūsų visuomenėje vis dar nevertinamas.

P.S. NEC darbuotojai turėtų mokytis atšviesti darbus, nes lietuvių egzamino darbas – neįskaitomas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!