Nuo gegužės 10 d. iki birželio 18 d. DELFI skaitytojai turėjo galimybę siūlyti ir išrinkti geriausią įmonę praktikai atlikti.

50-ies įmonių, kurios nusipelnė balsų, sąrašas buvo sudarytas remiantis projekto partnerio gerapraktika.lt informacija. Kitas įmones taip pat buvo galima siūlyti. Tad DELFI skaitytojai komisijos pasiūlytą pradinį sąrašą papildė 22-iem įmonėmis. Taip sąrašas išsiplėtė iki 72 nominantų.

Viso konkurso metu DELFI skaitytojai buvo labai aktyvūs ir kasdien įmonės gaudavo vis daugiau ir daugiau balsų. Iš viso konkurse sulaukta daugiau nei 30 tūkst. balsų.

Balsavimo rezultatus vertino komisija ir laimėtojus patvirtino atsižvelgdama į balsų skaičių, pasiūlytų praktikų kiekį ir kitus objektyvius argumentus.

Skelbiame 3 įmones ir 10 kandidatus pasiūliusių skaitytojų, kurie apdovanoti prizais ir pasirinktų žurnalų prenumeratomis.

Konkurso metu kartu su skaitytojais komisija išrinko, kad geriausia vieta praktikai atlikti – tarptautinė aviacijos specialistų paieškos ir įdarbinimo bendrovė AviationCV.com. 2-ąją vietą užėmė telekomunikacijų, IT ir TV paslaugas teikianti bendrovė „Telia Lietuva“. 3-iąją vietą užėmė tarptautinių krovinių pervežimo bendrovė „Delamode Baltics“.

Išrinkome ir 10 skaitytojų, kurie pasiūlė geriausias įmones praktikai atlikti. Skelbiame laimėjusių skaitytojų dešimtuką:

1 - Lina Kvizikevičiūtė,
2 - Jovita Majauskaitė-Staniulėnė,
3 - Simona Kutelienė,
4 - Akvilė Svolkienė,
5 - Augustė Judickaitė,
6 - Eurika Aliulienė,
7 - Loreta Dambrauskaitė,
8 - Rosanda Žvikevičiūtė,
9 - Milda Vengraitytė,
10 - Rūta Pranculienė.

Pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje buvo pasveikinti ir apdovanoti konkursą laimėjusių įmonių atstovai. Juos pasveikino švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė bei naujienų portalo DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Švietimo ir mokslo ministrė kalbėdamasi su konkurso laimėtojais pabrėžė praktikos svarbą ir jos naudą tiek studentams, tiek darbdaviams.

„Studentiška praktika – tai tarsi tiltas tarp studijų ir darbo rinkos, kuris leidžia studentui praktiškai įgyvendinti studijų metu įgytas žinias, o darbdaviams „užsiauginti“ būsimus darbuotojus, padėti jiems integruotis į darbo rinką. Džiaugiuosi, kad aktyviai praktikas organizuojančios įmonės studentams suteikia galimybes „pasimatuoti“ savo pasirinktą specialybę realioje darbo vietoje. Tai skatina „pasitempti“ ir aukštąsias mokyklas pasirašant trišales bendradarbiavimo sutartis“, – sveikindama laimėtojus sakė ministrė J. Petrauskienė.

DELFI vyr. redaktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė taip pat neabejoja praktikos nauda ir pabrėžė, kad portalas DELFI taip pat yra atviras praktikantams. Kasmet yra daug studentų, norinčių išmėginti savo jėgas DELFI redakcijoje ir nemaža jų dalis vėliau sėkmingai šioje įmonėje kopia karjeros laiptais.

„Prisimenu savo studijų metus ir tikrai žinau, kokia svarbi mums buvo praktika. Praktikos reikšmė nė kiek nesumenko ir šiandien. Galbūt netgi priešingai – šiais laikais, kai viskas taip greitai keičiasi ir kai tokia sparti technologijų kaita, ji netgi dar reikalingesnė“, – sakė portalo vyr. redaktorė.

Įmonių atstovams atiteko 500, 300 ir 200 Eur vertės kuponai kolektyvo paslaugoms ir pramogoms, o aktyviems skaitytojams, pasiūliusiems praktikas organizuojančių įmonių, – 10 metinių pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumeratų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)