Kompaktiškai sudėti daiktus į lagaminą – ne kiekvienam keliautojui įkandamas menas. Jeigu nesate iš tokių „menininkų“, pasinaudokite elementariomis, juokingai paprastomis pakavimo priemonėmis.

Tualetinio popieriaus ritinėlis. Kraunant lagaminą pravers ne pats tualetinis popierius, o ritinėlio viduje esanti kartonas. Pirmiausia, juo patogu užfiksuoti daiktus, kad jie lagamine nesivartytų ir nesidaužytų vienas į kitą, jei viduje likę bent kiek laisvos vietos.

Be to, į patį kartono ritinį galima įdėti bet kokius smulkius trapius daiktus: skaitmeninį grotuvą, mobiliojo telefono kroviklį, buteliuką su skysčiu. Jeigu naudosite ne vien kartoną, bet visą tualetinio popieriaus ritinį, jis pasitarnaus kaip buferis – apsaugos nuo smūgių.

Miniatiūriniai indai kosmetikai. Ruošiatės atostogauti ir laukia kelionė lėktuvu? Tuomet jau tikriausiai žinote, oro skrydžių saugumo taisyklės reikalauja rankiniame bagaže neturėti skysčių didesniuose kaip 100 ml indeliuose. Bendras bet kokių skysčių kiekis neturi viršyti vieno litro. Be to, visi tie skysčiai privalo būti perregimuose plastikiniuose induose.

Tačiau net ir tuo atveju, jei jūsų atostogų planuose skrydžių lėktuvu nėra, vargu ar apsimoka savaitei prie jūros temptis visą butelį šampūno ar dušo želės. Šią, kaip ir oro linijų reikalavimų keleiviams, problemą puikiausiai išsprendžia dažnoje kosmetikos parduotuvėje ir, žinoma, prekybos centruose parduodami nedidelių tuščių plastikinių buteliukų rinkiniai (paprastai net sudėti į perregimą kosmetinę, kad keliaujant lėktuvu būtų dar patogiau).

Spaustukai maišeliams. Itin naudingi ir universalūs daikčiukai. Jie panašūs į plonytes vielutes popieriniame ar plastikiniame apvalkale, ir tinka viskam – užfiksuoti suvyniotiems įvairių prietaisų kroviklių laidams, ausinėms ir panašiai, pritvirtinti prie lagamino etiketę su savininko duomenimis. Galiausiai tokiu spaustuku laikinai sutaisysite užtrauktuką, jeigu tas suges.

Dviračio spyna. Ja prireiktus galima sujungti lagaminų, kelioninių krepšių, kuprinių rankenas. Jeigu jau nutiko taip, kad atsidūrėte žmonių knibždančioje vietoje – stotyje, gatvėje, – kam lengvinti vagišiams verslą?

Kanceliarinis spaustukas. Juo patogu susegti visokiausius žemėlapius, iš interneto atsispausdintą naudingą informaciją. Arba užsienio valiutos banknotus – ypač jeigu tie tokio dydžio, kad net į eurams pritaikytą piniginę neįgrūsi, arba tokio nominalo, kad reikia nešiotis visą krūvą tam atvejui, jei norėsis buteliuką vandens nusipirkti.

Maistinė plėvelė. Į ją patogu įsukti butelius, kurių turintys gali ištekėti ir sutepti kitus daiktus. Bet šiaip ją, kaip ir kanceliarinę lipniąją plėvelę, galima naudoti pačiais įvairiausiais tikslais.
Kanceliarinės gumelės. Suriškite jomis daiktus, kurie turėtų likti poroje: avalynę, plaukmenis nardyti arba bet kokių elektronikos prietaisų laidus.

Puodelis-termosas. Jis taps puikiausia dėžute bižuterijai, smulkioms kosmetikos priemonėms ar suvenyrams. Ypač gera apsauga senas puodelis-termosas taptų kosmetikai – pavyzdžiui, kremo tūbelėms, kurios lagamine gali būti suspaustos ir pratekėti.