Vienoje internetinėje knygų parduotuvėje jau kuris laikas reklamuojama G. Kildišienės knyga „Atvirai“.

Jos anonse nurodoma, kad G. Kildišienė – visuomenininkė ir politikė, kuri „emocingų impresijų knygoje atvirai pasakoja apie savo vaikystę ir jaunystę, šeimyninį gyvenimą ir darbinę veiklą“.

„Prieš skaitytojo akis išsiskleidžia tikra psichologinė XX – XXI amžių sandūros provincijos miesto panorama ir žmogaus savijauta laike, kuris kartais būdavo tiesiog sunkus, kartais – ir negailestingai žiaurus. Kaip ir rašoma knygos pavadinime, apie artimųjų meilę ir jos paieškas, skaudžiausius praradimus ir giliausias dvasines patirtis, gyvenimą ir išgyvenimą Lietuvoje bei emigracijoje kalbama žemaitiškai atvirai“, – rašoma knygos pristatyme.

Elektroninio knygyno klientams buvusios parlamentarės kūrinys siūlomas už 9,69 euro, įprastinė kaina turėtų siekti 11,39 euro.

Kaip knygos leidėjas nurodoma bendrovė „Amatas“. Šios įmonės vadovė yra pati G. Kildišienė.

Pirmadienį buvusi Seimo narė į DELFI skambučius neatsiliepė.

G. Kildišienė praėjusių metų rudenį Seimo rinkimuose dalyvavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), vadovaujama Ramūno Karbauskio. Ji laimėjo vienmandatėje Anykščių – Panevėžio apygardoje.

Tačiau jau šių metų pradžioje kilo skandalas paaiškėjus, kad didžiosios politikos naujokė galėjo naudotis R. Karbauskio vadovaujamo „Agrokoncerno“ automobiliu. Netrukus paaiškėjo, kad šią transporto priemonę išperkamosios nuomos būdu iš koncerno įsigijo parlamentarės motina, tačiau juo naudojosi G. Kildišienė. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi politikę pažeidusia įstatymą, kai ji nedeklaravo besinaudojanti „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu.

Į viešumą iškilo ir informacija apie tai, kad G. Kildišienė nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą, tiesa, paskui nutrauktą, ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų.

Sausio 24 dieną Vyriausioji rinkimų komisija patenkino G. Kildišienės prašymą panaikinti jos Seimo narės mandatą.