A. Flintoffas aktoriaus keliu pasuko tarsi sekdamas Davido Beckhamo pėdomis. Pastarąjį visiškai neseniai galėjome išvysti kaip epizodinio vaidmens atlikėją Guy Ritchie sumanytoje karaliaus Artūro legendos ekranizacijoje.

Andrew Flintoffas

BBC svetainėje išvardyta dar 10 sporto pasaulio žvaigždžių, išmėginusių savo jėgas ir filmavimo aikštelėje. Vieni tai padarė laisvu nuo treniruočių laiku, o kiti – jau baigę futbolininko, boksininko, plaukiko ar kokią nors kitą karjerą.

Ericas Cantona

Buvusį Mančesterio „United“ puolėją E. Cantoną komandos gerbėjai iki pat šių dienų vadina senąja Karaliaus Erico pravarde, pelnyta dėl įspūdingo žaidimo, padėjusio atsigauti futbolo klubui per paskutinį praeito amžiaus dešimtmetį.

1997 metais, palikęs profesionalų sportą, E. Cantona gavo progą išmėginti savo, kaip aktoriaus, sugebėjimus. Už suteiktą galimybę buvęs futbolininkas turėtų būti dėkingas režisieriui Kenui Loachui.

Ericas Cantona

Būtent K. Loachas patikėjo E. Cantonai vaidmenį 2009-aisiais sukurtame filme „Looking for Eric“ („Ieškant Eriko“). Tai komiška išgalvota istorija, kurioje E. Cantona suvaidino pats save.

Daugiausia vaidmenų E. Cantona sukūrė prancūziškuose filmuose, o 2014-aisiais nusifilmavo dramoje „Išganymas“ („The Salvation“).

Gina Carano

Iš Teksaso kilusios atletės įgūdžiai ir gebėjimai muai tai bei kitų kovos menų srityje taip sužavėjo režisierių Steveną Soderberghą, kad jis sukūrė ištisą filmą, skirta jos talentui atskleisti.

Tai buvo 2011 metais pasirodžiusi juosta „Melori Kein. Prarasta kontrolė“ („Haywire“), kurioje be G. Carano nusifilmavo ir tokios kino pasaulio žvaigždės kaip Channingas Tatumas ir Michaelas Fassbenderis.

Gina Carano

2016 metais sukurtoje mokslinės fantastikos juostoje „Deadpool“ G. Carano teko piktavališko mutanto vaidmuo. Vienas iš įsimintiniausių filmo epizodų – superherojaus titulo vertas jos nusileidimas nuo namo stogo.

„Žinoma, labiausiai norėčiau nusifilmuoti romantinėje komedijoje, – sykį prisipažino G. Carano, – tačiau filmuojuosi veiksmo filmuose ir man skirtų vaidmenų neatsisakytų ne viena Holivudo aktorė.“

Johnas Cena

Turint omeny, kad imtynės reikalauja daugiau vaidybos nei daugelis sporto šakų, nekeista, kad nemažai imtynininkų anksčiau ar vėliau pasirenka aktoriaus profesiją.

J. Cenai pasisekė labiau nei daugeliui: jį galima išvysti ir veiksmo filmuose, tokiuose kaip „12 galimybių“ („12 Rounds“), ir komedijose, pavyzdžiui, „Katastrofiškai nesėkminga“ („Trainwreck“).

Johnas Cena

„Man išties patinka tai, ką darau. Jokiu būdu neketinu mesti imtynių, kad galėčiau filmuotis, – sakė J. Centa dar pernai. – Viskas, kuo užsiimu, nuoširdžiai mane džiugina.“

Dar vienas J. Centos įgarsintas personažas – bulius animuotame filme „Ferdinandas“ („Ferdinand“).

Tony Danza

Tony Danza daugeliui, ko gero, taip ir liks Tony Banta – geraširdis, kiek keistokas taksistas iš JAV situacijų komedijos „Taksi“ („Taxi“).

Vis dėlto T. Danza, kuriam 2004 metais teko susitikit su jau mirusiu Muhammadu Ali, visų prima buvo boksininkas ir svajojo apie pasaulio čempiono titulą vidutinio svorio kategorijoje.

Tony Danza

„Dalyvavau 15-oje profesionalių kovų. 12 pavyko laimėti, – sakė jis 2015 metais. – Visos mano pergalės baigėsi nokautu. Pralaimėjimai, deja, irgi.“

Laimei, vaidyba pasirodė stabilesnė profesija: net penkerius metus jis filmavosi „Taksi“, o vėliau – kitame seriale „Kas yra bosas?“ („Who's the Boss“). Pastarasis buvo rodomas net aštuonetą metų.

Lewisas Hamiltonas

Tik 32-ejus metus teturintis lenktynininkas L. Hamiltonas net tris kartus yra tapęs Formulės 1 pasaulio čempionu ir atsisakyti šio sporto bent kol kas neketina.

Kad ir kaip būtų, jis jau kloja pamatus vėlesnei savo karjerai. Juk jo balsą „Pixar“ gamybos „Ratų“ tęsinyje tikrai galima laikyti rimta pretenzija papildyti aktorių gretas. Tiems, kam dar neaišku, kuris būtent filmo personažas prabyla L. Hamiltono balsu, galime pasaukti, kad tai, be abejo, lenktyninis automobilis, vardu Lewisas.

Lewisas Hamiltonas

„Esu kilęs iš nedidelio Stiveneidžo miestelio, – sakė L. Hamiltonas, po „Ratai 2“ pasirodymo 2011 metais. – prisidėti prie filmo kūrimo Holivude – tikrai didelis pasiekimas.“

Būtina painėti, kad Formulės 1 čempiono įgarsintas personažas pasirodys ir būsimoje – jau trečioje – „Ratų“ serijoje.

Dwayne‘as Johnsonas

D. Johnsono, kaip ir J. Cenos, karjera prasidėjo ne kur kitur, o ringe, tačiau kaip imtynininką jį, ko gero, prisimins nedaugelis – juk dabar pravarde „The Rock“ (uola) žinomam aktoriui tenka anaiptol ne epizodiniai vaidmenys Holivudo filmuose.

Ankstesni vaidmenys tokiose filmuose kaip „Mumijos sugrįžimas“ („Mummy Returns“) ir trileryje „Skorpionų karalius“ („The Scorpion King“) jam buvo patikėti dėl įspūdingai atrodančių raumenų. Visgi didžiausias D. Johnsono sėkmės koziris – neprilygstamas jo humoro jausmas ir visiškas nebijojimas pakenkti savo, kaip macho, įvaizdžiui.

Dwayne‘as Johnsonas

„Visada maniau, kad turiu filmuotis kuo įvairesniuose filmuose, įskaitant ir komedijas, ir šeimai skirtą kiną. Jei noriu tobulėti kaip aktorius, negaliu apsiriboti vien veiksmo filmais“, – samprotavo D. Johnsonas.

Šis aktoriumi tapęs imtynininkas išties produktyvus. Jis jau suvaidino tokiose juostose kaip „Greiti ir įsiutę 8“ („Fast & Furious 8“) ir „Gelbėtojai“ („Baywatch“), o kitas jo vaidmuo – naujoje „Džiumandži“ („Jumanji“) serijoje. Pastarojoje turėtume išvysti ir Keviną Hartą – buvusį D. Johnsono partnerį filme „Centrinė žvalgyba“ („Central Intelligence“).

Vinnie Jonesas

D. Beckhamo, kad ir galinčio didžiuotis trumpu pasirodymu filme „Karalius Artūras: kalavijo legenda“ („King Arthur: Legend of the Sword“), dar laukia ilgas kelias iki tokių aukštumų, kokias pavyko pasiekti bemaž žymiausiam aktoriumi tapusiam futbolininkui V. Jonesui.

Įdomu tai, kad V. Jonesą su D. Beckhamu sieja ne tik bendra sporto šaka: juos abu pastebėjo ir filmuotis pakvietė pirmiau minėtas režisierius. G. Ritchie.

Vinnie Jonesas

Grubiu žaidimu garsėjančiam futbolininkui veikiausiai nebuvo itin sunku sukurti grėsmę spinduliuojančio Didžiojo Chriso personažo garsiojoje 1998 metų kriminalinėje juostoje „Lok, stok arba šauk“ („Lock, Stock and Two Smoking Barrels“).

Nors filmas jau neatrodo kultinis, koks kad buvo prieš 19 metų, V. Jonesui reguliariai tenka daugiau ar mažiau vykę vaidmenys tiek kino filmuose, tiek televizijos serialuose.

Ronda Rousey

Bronzos medalio laimėtoja Pekino olimpinėse žaidynėse dziudo meistrė R. Rousey, geriau žinoma Rowdy pravarde, ėmė užsiiminėti ir kitais kovos menais, tad labai greitai buvo pripažinta kaip viena talentingiausių dominuojančių sportininkių.

Šis pripažinimas tikrai padėjo pelnyti vaidmenį trečioje „Nesunaikinamų“ („Expendables“) serijoje, kurioje galėjome išvysti ir tokias Holivudo įžymybes kaip Sylvesteris Stallone, Melas Gibsonas bei Harrisonas Fordas.

Ronda Rousey

Kaip ir kitai imtynininkei G. Carano, R. Rousey buvo patikėtas vaidmuo ir vienoje „Greitų ir įsiutusių“ serijoje, o 2015 metais pasirodžiusioje „Nesunaikinamų“ serijoje sportininkė turėjo suvaidinti tiesiog save.

Deja, ringe sėkmė nuo R. Rousey kartkartėmis nusigręžia: šitai galima konstatuoti kad ir po jos pralaimėjimų kovose su Holly Holm bei Amanda Nunes.

Jasonas Stathamas

Dar vienas režisieriui G. Ritchie už suteiktą progą galintis padėkoti sportininkas – J. Stathamas. Kaip ir V. Jonesui, jam teko garbė bendradarbiauti kuriant „Lok, stok arba šauk“.

Prieš pasukdamas aktorystės keliu, jis rimtai užsiiminėjo šuoliais į vandenį ir net atstovavo Anglijai 1990 metų geros valios žaidynėse. Trijų tipų rungtyse jis laimėjo aštuntą, dešimtą ir vienuoliktą vietas.

Jasonas Stathamas

„Nepavyko pasiekti to, ko norėjau, tačiau kaip tik tai ir padeda man susikoncentruoti ir rimtai žiūrėti į aktoriaus karjerą“, – sakė jis 2008-aisias.

Filmų „Nesunaikinami“, „Geiti ir įsiutę“ bei „Transporteris“ („Transporter“) aktorius šiuo metu yra susižadėjęs su modeliu Rosie Huntington-Whiteley. Pora netrukus turėtų susilaukti kūdikio.

Carlas Weathersas

Prieš tapdamas Apollo Creedu filmų „Rocky“ serijoje, C. Weathersas buvo profesionalus amerikietiško futbolo žaidėjas, tam tikrą laiką žaidęs Oklando „Raiders“ komandoje.

Kiek vėliau jis perėjo į Kanados futbolo lygą, o 1973 metais galutinai atsisveikino su sportu. Lygiai po trejų metų jam teko laimė suvaidinti jį išgarsinusį personažą.

Carlas Weathersas

C. Weathersui teko dirbti su tokiomis žvaigždėmis kaip Arnoldas Schwarzeneggeris (filme „Gruobuonis“ („Predator“)) ir Adamas Sandleris („Laimingasis Gilmoras“ („Happy Gilmore“)). 1988 metais jam buvo patikėtas pagrindinio veikėjo vaidmuo filme „Action Jackson“.

„Šiek tiek vaidinau San Diego teatre, – kartą prisipažino C. Weathersas. – Viena akimi visada žiūrėjau į futbolą, o kita – į Holivudą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)