Princas Rainier III ir Grace Kelly

Būdama 26 metų „Oscarą“ laimėjusi amerikiečių aktorė Grace Kelly tapo Jos Didenybe Monako princese Grace – ji ištekėjo už princo Rainier III. Tai buvo amžiaus vestuvės, kurias stebėjo 30 mln. žmonių visame pasaulyje. O juk tuomet ne kiekvienuose namuose buvo televizorius.

Vestuvių proga daugiau nei 1500 reporterių apgulė mažą kunigaikštystę, kurioje tuo metu gyveno tik 23 tūkst. žmonių. Reporteriai vėliau taip smarkiai peržengė ribas, kad princui teko kviesti prancūzų riaušių policiją.

Po metų draugystės princas ir aktorė susituokė civilinės ceremonijos metu 1956 metrų balandžio 18 dieną Monako rūmų sosto menėje, o kitą dieną įvyko religinė ceremonija Monako katedroje, kurioje dalyvavo 600 žmonių, įskaitant karališkųjų šeimų atstovus, valstybių vadovus ir kino žvaigždes.
Beje, Grace suknelę šešias savaites siuvo 36 siuvėjos.

Velso princas Charlesas ir ledi Diana Spencer

Velso princo Charleso ir ledi Dianos Spencer vestuvės įvyko 1981 metų liepos 29 dieną Šv. Pauliaus katedroje Londone. Tai buvo tradicinės Anglikonų bažnyčios apeigos. Jose dalyvavo daugelio pasaulio šalių karališkųjų šeimų nariai, valstybių vadovai bei jaunikio ir jaunosios šeimų nariai. Šios vestuvės buvo vadinamos „pasakiškomis“ ir „amžiaus vestuvėmis“.

Per televiziją jas stebėjo 750 mln. žmonų. Karališkųjų vestuvių proga Didžiojoje Britanijoje buvo paskelbta nacionalinė šventė, tačiau laimės tai porai neatnešė. Jie atskirai apsigyveno 1992 metais, o oficialiai išsiskyrė 1996 metais.

Dianos vestuvinė suknelė kainavo 9 tūkst. svarų sterlingų, o 2015 metais tai prilygo 31 tūkst. 110 svarų sterlingų. Jaunoji pasipuošė 25 pėdų (7,62 metro) ilgio nuometu. O princas Charlesas buvo pasipuošęs karinio laivyno komandoro uniforma.

Karaliaus Felipe ir Letizios Ortiz vestuvės

Letizia Ortiz ir princas Felipė susituokė lietingą 2004 metų gegužės 22 dieną Madrido katedroje, praėjus mažiau nei dviem mėnesiams po siaubingų teroro išpuolių Madride bei praėjus savaitei po to, kai Danijos princas Frederikas vedė australę Mary Donaldson.

Tai buvo pirmas kartas, kai šioje katedroje vyko karališkos vestuvės. O po paskutinių karališkų vestuvių Ispanijos sostinėje buvo praėjęs beveik šimtas metų.

Vestuvės buvo švenčiamos kelias dienas, jose dalyvavo 350 svečių. Katedroje per ceremoniją buvo 1600 žmonių, o milijonai žmonių tuoktuves stebėjo per televiziją. Į vestuves buvo pakviesti Europos karališkųjų šeimų atstovai.

Princo Guillaume‘as ir grafienės Stephanie de Lannoy vestuvės

Liuksemburgo princas Guillaume‘as vedė Belgijos grafienę Stephanie de Lannoy katalikiškos ceremonijos metu. Karališkųjų vestuvių Liuksemburgas neturėjo kelis dešimtmečius. Iš pradžių įvyko civilinė tuoktuvių ceremonija Liuksemburgo miesto rotušėje. O religinė ceremonija kitą dieną surengta Liuksemburgo katedroje.

Vestuvėse dalyvavo karališkųjų šeimų atstovai iš viso pasaulio. Jaunoji vilkėjo dramblio kaulo spalvos nėrinių suknelę su sidabriniais gėlių motyvais.

Princo Pavloso ir Marie-Chantal Miller vestuvės

Prieš dvidešimt metų Graikijos sosto įpėdinis princas Pavlosas per graikų ortodoksų ceremoniją Šv. Sofijos katedroje Londone vedę britę Marie-Chantal Miller. Po dviejų dešimtmečių ir penkių susilauktų vaikų pora vis dar laimingai gyvena.

Žinoma, taro įspūdingiausių karališkų vestuvių privalo atsidurti ir Kate Middleton bei princo Williamo puota ir, žinoma, karališkoms prilygusios jos sesers Pippos vestuvės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)