Šis tekstas nėra skirtas visiems. Jis JOMS. Kitus tai gali suerzinti.

Ištisus metus jos žiūri televiziją. Serialus, šlagerių koncertus, jos seka žvaigždžių gyvenimo įvykius, kas su kuo miega, kas kam neištikimas. Tai, kas vyksta žydrajame ekrane, joms tampa įdomiau už jų pačių gyvenimą. Vos ateina vasara, jos – NEREALIOSIOS NAMŲ ŠEIMININKĖS – apsikrovusios žurnalais, su šeimomis išvyksta poilsiauti, bet vis tiek negali iš galvos išmesti spalvingojo šou verslo. Versdamos kiekvieną „pletkų“ puslapį įsijaučia ir išgyvena, tarsi pačios būtų tų įvykių sūkuryje. Už bet kokį švariausią paplūdimį joms įdomiau žvaigždės.

Jos perka bilietus į visus koncertus. Kiekvieną vakarą renkasi tik tuos kurorto restoranus, kur dainuojama gyvai, kur atvyksta bent kas nors iš matytų veidų. O kiek laimės užplūsta jų kūnus, kai į kavinę tiesiog pavalgyti užsuka ir prie gretimo stalelio prisėda ekrane matytas žmogus. „O Dieve, matei? Matei? Pažiūrėk, čia jis!“ – sako. Dažnai kartu sėdintys greitai nesusigaudo. „Kur? Kas? Aš nepažįstu jo!“ – kyla sujudimas prie stalo. Tada JOS jau pikčiau, pakeltu tonu: „Nu tai gi tas, kur veda kriminalus per LNK“. Tada visą šeimą apima laimė. Taip, tai tikrai tas. Sūnus pabando slapčia nufotografuoti.

Užuot pasirinkusios ekskursiją, muziejų ar įspūdingą apžvalgos aikštelę, tokios smalsaujančios moterytės verčiau renkasi pažiūrėti, kur gyvena elitas. Turtingiausi ir garsiausi žmonės.

Na, pavyzdžiui, Palangoje. Metai iš metų žmonės stabteli prie šviesaus atminimo Stasio Povilaičio namo. „Nuostabus namas, ir aš tokio norėčiau“, – pasvajoja. Smalsuoliai visuomet bent iš išorės aplanko Sabonių viešbutį. Bet kurią dieną galite ten pamatyti prie tvoros kažko lūkuriuojančius žmones. Jie šnibždasi – gal nusišypsos sėkmė ir kieme šmėstelės kuris nors iš Sabonių. Na, jeigu ne legendinis krepšininkas ar jo žmona, tai gal bent vienas iš jų vaikų. Ir būna – tikrai šmėsteli. Juk sezono metu jie ten ir gyvena, o kai kurie ir dirba.

Labiau į elito gyvenimą įsigilinę jau žino, kur stovi Uspaskicho namas, kur po darbo kojeles ilsina Palangos meras. Šitą objektą, beje, prieš keletą metų man parodė patys Palangos taksistai. Pirštą pro langą iškišo: „Va, va, žiūrėk, o čia mero...“
Klausiau: ar kuo nors ypatingas? Sakė: ne, nu tiesiog mero!

Dar yra pačios atkakliausios žvaigždžių medžiotojos, tos, kurios įveikia sunkumus, kad tik pamatytų savo tikslą. Tokios smalsuolės iš poilsiui pasirinktos Palangos nukeliauja net iki Klaipėdos rajone esančių Jakų, nes kažkur perskaitė, kad ten stovi garsusis Zvonkų namas. Tas pats, kuriame kadaise šeimyninį gyvenimą kūrė Natalija ir Deividas. Po to jie išsiskyrė. Tada tame name gyveno Natalija, kartais jos sesuo Kristina. Dar buvo įvykis, kad tame name siautėjo krepšininkas Dilys. Apie visa tai rašė spauda ir rodė televizija, todėl namas tikrai įdomus. Ne bėda, kad niekur neskelbiamas tikslus adresas. Užtenka atvažiuoti iki Jakų, iškišti galvą pro automobilio langą ir pirmo sutikto žmogaus paklausti – kurgi jis, kur garsusis statinys?

Po ilgos įžangos ir daugybės palyginimų persikelkime į kitą įžymybių lygį – ne tik Lietuvoje, bet ir visose posovietinėse šalyse žinomų vardų.

Ar bobutė Tauragėje, ar neseniai pirmojo vaiko susilaukusi virėja Estijos Tartu mieste... Visos, kurioms daugiau nei 35, mūsų kraštuose yra girdėjusios dainininkės Laimos Vaikulės vardą. Gal jos dainų atmintinai ir nemoka, tačiau, kad garsiausia Latvijos moteris turi prabangų namą Jūrmaloje, tikrai kur nors girdėjo.

Todėl, atvykę į šį kurortinį miestelį, žurnalų prisiskaitę žmonės pirmiausia skuba ne į paplūdimį, ne į legendinį vandens parką, o į visai šalia jo esantį Bulduru prospektą (taip ištaigingai vadinasi rami privačių namų gatvelė).

Orijus prie Laimos Vaikulės vilos

Vilos, kokių Lietuvoje nepamatysi. Turtuolis prie turtuolio. Tačiau architektūra čia niekam neįdomi. Tokiems turistams rūpi žvaigždės.
Ištisus metus „ant bangos“ būna Vaikulės rezidencija, o štai birželio mėnesį, kaip tik tokiu metu – ir dar vienas namas. Tas, kurį RAMIOMS atostogoms renkasi Rusijos estrados karalienė Alla Pugačiova ir jos jaunasis vyras Maksimas Galkinas.

Kasdien dešimtys žmonių stato savo automobilius parkuoti uždraustose vietose. Nebijodami baudų, lipa iš savo transporto, iš rankinių traukia fotografuojančius telefonus ir pasileidžia į paieškas – pirmyn atgal – po Bulduru prospektą.

Kuklieji, tie, kurie bijo paklausti vietinių, užtrunka ilgiau. O tie, kurie klausti nebijo, paieškoms sugaišta kelias minutes. Kiekvienas Jūrmalos gyventojas nuo mažo iki didelio žino, kurgi tie du garsieji namai.
„Kur gyvena Laima?“ – „Taigi name su pieštukais! Eik į priekį ir tikrai pamatysi balkone stovintį didelį vazoną, kuriame sustatyti milžiniški pieštukai“, – taip garsios latvių dainininkės namus praėjusį savaitgalį apibūdino Karlis, pirmas sutiktas vyras Bulduru prospekte. Ir jis buvo teisus. Namas „su pieštukais“ vienintelis ir tikrai išskirtinis.

Karlis perspėjo, kad kartais prie tvoros stovi apsauginiai, jie veja lauk smalsaujančius turistus. Bet dažniausiai jų nebūna.

Deja, nei holivudinės apsaugos, nei pačios Laimos net ir priėjus labai arti nesimatė. Gal kaltas pasirinktas laikas – vakaras. Karlis išdavė, kad dažniausiai Laima Vaikulė savo kiemu naudojasi ryte, kartais ten net deginasi. Dar jis sakė, kad yra tam tikros valandos, kada ji eina pasivaikščioti į paplūdimį. Būtent tuo metu geriausia lūkuriuoti prie vartų ir vos ją išvydus pulti prašyti autografų. Bus nuotaika – pasirašys, nebus nuotaikos – užsiundys apsaugą. „Bet turbūt jūs viską žinote, nes kam tik pasakojau šią informaciją – visi tai jau buvo girdėję“, – savo skleidžiamų gandų nauda suabejojo Karlis.

Laimos Vaikulės vila

Villa Marta, kitas garsus Bulduru prospekto namas, už kelių šimtų metrų.
Kur kas daugiau ploto, kur kas prabangesni statiniai nei Laimos Vaikulės sklype. Vaizdai iš Villa Marta pastarąjį mėnesį apskriejo visą Rusijos spaudą. Ir taip būna kasmet, kai keletui savaičių čia apsistoja nuolatinė klientė Alla Pugačiova su šeima.

Jūrmalos turistė Jelena iš Rusijos, palydėjusi iki šio namo, neneigė, kad ir pati, pirmą kartą atvykusi į šį kurortą, jau pirmą vakarą ėjo žiūrėti, kur įsikūrė jos mylima žvaigždė. Prie šios vilos vien šiemet ji buvo mažiausiai penkis kartus, bet nei Allos, nei jos mylimojo Jelena nepamatė. Tarsi galėtų netikėti, kad jie čia tikrai atostogauja, bet nuotraukos spaudoje juk yra rimtas įrodymas.

„Aš girdėjau, kad kiti žmonės jau matė jų porą pliaže, Maksimas su vaikais ten dažnai išeina pasivaikščioti. Bet gal kur nors atokiau, ne pačiame centre“,– pečiais gūžčiojo Jelena.

Orijus prie Allos Pugačiovos vilos

Moteris stebėjosi, kokius ištaigingus namus atostogoms pasirinko šou verslo pora, ir bandė įsivaizduoti, kas yra jų viduje. „Man įdomiausi tie angarai aplink namą, gal ten ligoninė, tikriausiai galima operacijas darytis? O gal ten kažkokie slapti objektai?“ – bandė spėlioti smalsi moteris. Bet ji nėra teisi.

Internete nesunkiai galima rasti šiuo metu parduodamos Villos Martos nuotraukų albumą, kuriame matyti, kas yra jos viduje. Prabangus SPA centras su didžiuliu baseinu, teniso kortai, privati biblioteka, auksu dekoruota svetainė, milžiniški paveikslai per visą sieną ir kitokie turtuolių namams būdingi niekučiai. Daugiau pamatyti galite ČIA.

Žvaigždes medžiojantiems turistams visiškai nesvarbu, kad sutikti mylimų garsenybių nepavyko. Žmonėms pakanka to, kad gali laisvai nusifotografuoti prie jų namų ar bent prie vartų. Todėl tą būtinai padaro kiekvienas Laimos Vaikulės ir Allos Pugačiovos gerbėjas.

Allos Pugačiovos vila

Toks žmonių smalsavimas jums juokingas? Manote, kad tik mūsų mažytėse šalyse taip elgiamasi? Jūs smarkiai klystate. Tokia žvaigždžių sekimo manija apėmusi visą pasaulį.

Štai Puerto Rike visi žino, kur stovi dainininko Ricky Martino namas. O Portugalijai priklausančioje Madeiros saloje turistams dalijami žemėlapiai, kuriuose pažymėti visi objektai, nors kiek susiję su garsiuoju čia gimusiu ir augusiu futbolininku Cristiano Ronaldo.

Šalia Anglijos sostinės esantis mažas miestelis Cobham irgi labai mėgstamas futbolo fanų ir šiaip smalsuolių. Ten gyvenanti lietuvė Gintarė prieš keletą metų mane vežiojo po gatveles, kuriose stovi Londono „Arsenal” žaidėjų namai.

Berlyne metai iš metų miesto gidų turistai prašo parodyti viešbutį, kuriame buvo apsistojęs Michaelas Jacksonas tada, kai pro langą vos nepaleido savo kūdikio.

Bet jeigu visa tai jūs jau matėte ir norite kažko dar įspūdingesnio? Visi keliai veda į Majamį. Šiame amerikiečių kurorte organizuojamos specialios ekskursijos vandeniu. Mažu laiveliu plaukiodami po vietines apylinkes su gidu, ten jūs pamatysite daug įžymybių namų: dainininkų Shakiros, Julio Iglesio, Cher, aktoriaus Matto Damono, sporto žvaigždžių Dwyano Wade'o, Shaquille O'Neal'o, Annos Kournikovos, LeBrono James'o, mados garsenybių Calvino Kleino, Adrianos Limos namus.

Tokios ekskursijos bent per atostogas žmones priartina prie išsvajoto holivudinio gyvenimo, todėl visai nesigėdykite, jeigu ir jūs užsimanėte ten pasidairyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)