„Tai turbūt sunkiausias mano sprendimas gyvenime. Išties nelengva žengti šį žingsnį, palikti Kauną, tiek daug man davusį trenerį Šarūną Jasikevičių, visus komandos draugus ir visuomet mus palaikančius gerbėjus. Ilgai dvejojau, tačiau manimi susižavėjimą išreiškė jau keletą metų iš arti mano žaidimą stebintis strategas Xavi Pascualis, pats asmeniškai mane įkalbinėjo, tad nusprendžiau versti naują savo karjeros puslapį bei žengti tolyn“, – šiais žodžiais vėlų trečiadienio vakarą su „Žalgiriu“ atsisveikino „Panathinaikos“ sprendimą priėmęs L. Lekavičius.

Ketvirtadienio rytą Graikijos žiniasklaida jau sveikino „Panathinaikos“ klubą priėmus „tinkamą sprendimą ir atradus gerą pamainą pagrindiniam komandos įžaidėjui Nickui Calathesui“, o portalas „BasketNews.lt“ paskelbė, kad L. Lekavičius „Panathinaikos“ klube uždirbs 850 tūkst. eurų per du sezonus. Per pirmąjį sezoną lietuvio sąskaitą turėtų papildyti 400 tūkst. eurų. Palyginimui, „Žalgiryje“ per pastarąjį sezoną jis uždirbo apie 65 tūkst. eurų. Kitą sezoną jo alga Kaune būtų ūgtelėjusi dar apie 45 tūkst. eurų.

Visgi, anot L. Lekavičiaus, jo apsisprendimą išvykti į Graikiją nulėmė ne finansinės sąlygos, o faktorius, kad „Panathinaikos“ – vienas iš geriausių Eurolygos klubų.

„Panathinaikos“ – Top-4 komanda Eurolygoje. Pinigai nėra svarbiausia. Jei būtų siūlęs Europos taurės klubas daugiau pinigų, aš nebūčiau net galvojęs, bet, kai pasiūlo Top-4 komanda, būtų labai sunku praleisti tokį šansą. Turbūt tas ir nusvėrė“, – savo pasirinkimą TV3.lt komentavo L. Lekavičius.

Pasak krepšininko, prieš priimdamas sprendimą jis ne vieną kartą kalbėjosi su Š. Jasikevičiumi, kuris pats yra atstovavęs Atėnų klubui. Iš „Žalgirio“ trenerio jis išgirdo, kad sprendimą turi priimti pats – ir likti Kaune, ir išvykti į Atėnus – geri pasirinkimai.

„Pirmi legionieriaus metai bus sunkūs, pats Šaras taip sakė. Žinojau, kad „Žalgiryje“ visą karjerą nežaisiu, kažkada teks pradėti legionieriaus karjerą. Važiuoju į gerą komandą, o ne bet kur“, – teigė krepšininkas.

Ketvirtadienio popietę apie L. Lekavičiaus įsigijimą oficialiai paskelbė ir pats Atėnų klubas.

Analizuodama „Panathinaikos“ sprendimą, Graikijos žiniasklaida konstatavo, kad komandos treneris X. Pascualis priėmė gerai apgalvotą sprendimą.

„L. Lekavičius – jaunas, ambicingas, turi jau nemažai Eurolygos patirties su „Žalgiriu“. Be to, jis nėra brangus – sumokėta sąlyginai nedidelė 100 tūkst. eurų išpirka. Šis žaidėjas jis gali spausti varžovą, bėgti, žaibiškai keisti atakos kryptį, gerai pataiko, yra įpratęs kilti nuo suolo ir keisti Keviną Pangosą ir Leo Westermaną. Aikštėje jis išsiskiria žaidimo pojūčiu ir instinktais, galų gale, Š. Jasikevičius jam yra parodęs labai daug pasitikėjimo“, – lietuvį įvertino Gazzetta.gr žurnalistas Yannis Dendopoulosas.

„Panathinaikos“ reikėjo rasti tvirtą užnugarį N Calathesui – krepšininką, kuris pagrindiniam įžaidėjui suteiktų 15 minučių poilsio, tačiau tuo pačiu būtų patikimas ir kūrybingas, neverstų trenerio į
aikštę atgal mesti vos ant suolo pasodinto pagrindinio atakų kūrėjo.

Ir panašu, kad tokį krepšininką pavyko gauti“,– situaciją komentavo SDNA.gr krepšinio žurnalistas Aris Laoudis. – Taip, L. Lekavičiaus pavardė gerokai nustebino, daugeliui ji iki šiol buvo menkai girdėta. Trumpai pristatant galima konstatuoti, kad tai yra kairiarankis jaunas gynėjas, kažkuo primenantis Jaka Lakovičių, o pagrindiniai jo privalumai – greitis ir kūrybiškumas. Nesu garantuotas, ar Lekavičius pritaps komandoje, tačiau jo savybės yra būtent tokios, kokių trūko praėjusių metų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)