Mergaitės paėmė ją nuo gatvės ir – tiesiu taikymu – į policiją: rankinę jos atidavė pareigūnams. Šie patikrino jos turinį – rasta beveik pustrečio tūkstančio eurų, asmens dokumentai. Pareigūnai netrukus rado ir savininką. Jaunas vyras džiaugėsi atgavęs savo turtą.

Tuo tarpu paauglės šio savo poelgio visai nesureikšmino, ir tik kitą dieną, kai policija telefonu susisiekė su jų mamomis, jos sužinojo apie šį gražų paauglių poelgį. Kotrynos mama Violeta Brusokienė visiškai nenustebo: „Tai taip ir reikia elgtis, jei randi ne savo daiktą“. Augustės mama Daiva Kavaliauskienė labai apsidžiaugė: „Didžiuojuosi savo vaiku!“.

Ir Augustė, ir Kotryna yra skautės, abi – muzikantės (viena jau baigė, kita bebaigianti muzikos mokyklą), o ir šiaip – neatskiriamos draugės. Tad nenuostabu, kad, radusios svetimą daiktą, nediskutavo, kaip su juo elgtis. Dar mažiau tuo galima stebėtis, kai šalia vaikų matai atsakingus ir daug dėmesio atžaloms skiriančius tėvus.

Mergaites ir jų tėvus priėmė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys ir pavaduotojas Alfredas Bartkus – tėvams įteikė padėkas už įdiegtus pilietiškumo, sąžiningumo pagrindus, mergaitėms padovanojo simbolinius angelus ir saldainių. Policijos vadovai džiaugėsi, kad mūsų visuomenėje randasi vis daugiau padorumo, sąžiningumo apraiškų, kylančių iš jaunuomenės – tai nuteikia viltingai.