„Politikoje svarbus yra humoras. Juokiuosi mažiausiai kartą kiekvieną dieną, kitaip negalėčiau dirbti šio darbo“, - patikino ji, pridurdama, kad niekada neleidžia žmonėms iš jos atimti atostogų.

„Mūsų kaip europiečių užduotis – prisiimti atsakomybę ir nebesikliauti visiškai JAV“, - gavusi klausimą dėl Europos santykių su JAV atsakė A. Merkel. Dar ji patikino, kad buvęs JAV prezidentas Barackas Obama jai yra pasakęs, kad ES negali tikėtis stipraus JAV palaikymo amžinai.

A. Merkel vadovaujama Vokietijos krikščionių demokratų partija, pirmaujanti viešosios nuomonės apklausose, kitos savaitės pradžioje žada pristatyti rinkimų programą. Kaip teigė A. Merkel, jos vadovaujamos partijos programa pasižymės toliaregiškumu ir apims visus aspektus, kurių tikimasi iš šios partijos.

Paklausta, ką ketina veikti pasibaigus politinei karjerai, A. Merkel nuo komentarų susilaikė, bet pridūrė, kad perspektyva daugiau pamiegoti nėra tokia jau ir bloga.

A. Merkel taip pat pasakojo, kad ėmė kitaip vertinti homoseksualų sąjungas po vieno „įsimintino įvykio“: neseniai savo rinkimų apygardoje Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusiame mieste ji sutiko vieną lesbiečių porą, puikiai besirūpinančią aštuoniais našlaičiais vaikais.