Už pesto vežimąsi reikės sumokėti 50 euro centų – tai bus auka labdaros fondui, padedančiam sergantiems vaikams gauti medicinos paslaugas užsienyje. Visiems likusiems skysčiams ir toliau galioja draudimas vežti rankiniame bagaže, jeigu talpa viršija 100 mililitrų.

Genujos oro uostas paaiškino, kad nusprendė pakeisti saugumo taisykles dėl to, kad keleiviams bagažo patikros punktuose tenka nuolat išmesti talpas su pesto padažu. Nuo šiol keleiviai gali pasiimti su savimi vieną 500 gramų arba du po 250 gramų pesto padažo indelius. Skrydis turi būti tiesioginis iš Genujos. Ne mažiau svarbu ir tai, kad pesto padažas privalo būti pagamintas Genujoje.

Pesto – itališkas padažas, pagamintas iš bazilikų, sūrio, riešutų ir alyvuogių aliejaus. Genuja laikoma pesto tėvyne.

Tarptautinės skrydžių saugumo taisyklės draudžia įsinešti į saloną rankiniame bagaže skysčius, kurių talpa viršija 100 mililitrų. Išimtis daroma prekėms, pirktoms neapmuitintų prekių parduotuvėje jau perėjus patikrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)