Prieš maždaug 3 metus Bear'u pradėjo rūpintis Detroito gyvūnų gerovės draugija (DAWG), radusi benamį šuniuką Mičigano valstijoje, Flinte.

„Išsekusiam gyvūnui buvo 7 mėnesiai. Kurį laiką jis buvo apsistojęs vietoje, kurioje rūpinamasi beglobiais, bet netrukus ten įsikraustė viena šeima ir nebegalėjo ilgiau jo laikyti“, – „The Dodo“ aiškino DAWG direktorius Kelley LaBonty.

Taip Bear'as atsirado viename DAWG prieglaudos voljere. Prieglaudos darbuotojai tikrai nesitikėjo, jog čia jis pasiliks ilgam – jie manė, jog šunelis bus iškart priglaustas.

„Bear'as puikiai sutaria su žmonėmis. Jis dievina vaikus, mėgsta ir moteris, ir vyrus. Jam patinka žaisti, prisiglausti, mėgsta, kai jam kasomas pilvas. žino visas pagrindines komandas“, – teigia DAWG direktorius.

Vis dėlto, yra vienas trūkumas – šuo nesutaria su kitais gyvūnais. „Siekiame jam surasti namus, kuriuose nebūtų kitų gyvūnų, tačiau tai nėra lengva. Daug kartų rengėme įvairius prieglaudos renginius, tačiau visi praeina pro šį šunį nenorėdami jo priglausti", - teigė vyras.

Liūdna, tačiau kartą šuniui trūko visai nedaug, kad jis būtų priglaustas – jo buvo atsisakyta paskutinę minutę.

„Viena moteris pusantros valandos praleido važiuodama kelyje tam, kad su juo susitiktų. Šuo jai neapsakomai patiko ir ji pasakė, jog šio gyvūno vieta - jos šeimoje. Moteris gyveno puikiuose namuose kaime, kiemas aptvertas tvora, jame buvo vaikų“, - teigė K. LaBonty.

Deja, kai DAWG savanoriai nuvežė Bear'ą į naujus namus, viskas susiklostė ne taip, kaip tikėtasi.

„Vaikai nusprendė, jog jie šuns nenori. Jie norėjo kitokio, nei šis“, – sakė K. LaBonty. Anot jo, šuo tai suprato ir buvo labai nusiminęs.

DAWG savanoriai nepasidavė – balandžio mėnesį jie nugabeno Bear'ą ir kitus šunis į renginį, kuriame visi gyvūnai surado naujus globėjus, išskyrus Bear'ą.

„Kai jis grįžo į prieglaudą, nufotografavau jį. Ši nuotrauka apskriejo visą internetą – tai buvo labai liūdnas vaizdas. Šuo nenorėjo grįžti į voljerą. Atsirado daugybė žmonių, komentuojančių, kaip jie norėtų tokio šuns, tačiau tai tik žodžiai“, – teigė K. LaBonty.

Tai nebuvo paskutinis kartas, kai šuo buvo atstumtas – dar viena moteris „Facebook" tinkle susisiekė su prieglauda ir pareiškė, jog pasiims šį šunį, tačiau taip niekada ir nepasirodė.

Gyvūnas prieglaudoje praleido jau du su puse metų, tačiau direktorius nepraranda vilties, jog vieną dieną šuo ras jį mylinčius šeimininkus.

Daugiau rasite čia.