Birželio 23-25 dienomis Palangoje ir Šventojoje vyks daug renginių, kuriems netrukdys net sinoptikų prognozuojamas lietus. Bus galima aktyviai dalyvauti, išgirsti sveikatingumo ekspertų vedamas paskaitas ar stebėti sporto renginius gryname ore.

Pirčių entuziastai kvies pasikaitinti

Jau penktus metus iš eilės Palanga kviečia į tradicinį pirties ir SPA festivalį „Gintarinė Baltija“.

Tris dienas truksiančioje šventėje žiūrovų laukia patys įvairiausi pirties ir SPA malonumai. Ant jūros kranto įrengtame mobiliame pirčių miestelyje bus galima pasikaitinti, pasivanoti, išbandyti sveikatinančias pirties procedūras. SPA miestelis vilios masažais, veido kaukėmis, grožio terapija, kvapų miestelis – kvapų terapija, aromaterapijos procedūromis, bus galima susipažinti su gintaro panaudojimu grožio ir sveikatos puoselėjimui, čia pat išbandyti jo poveikį. Veiks grožio ir sveikatinimo priemonių mugė, kurioje bus galima įsigyti pirties reikmenų, tautodailininkų dirbinių, ekologiškų arbatų, muilų ir kitų pirties atributų.

Festivalio metu Palangos svečiai galės ne tik pamatyti geriausius SPA, pirties ir masažo meistrus, bet ir išbandyti įvairias procedūras, o norintys galės prie jūros mėgautis visais vasaros malonumais bei procedūromis, nesirūpindami dėl ne visada palankių ir sunkiai prognozuojamų lietuviškos vasaros orų – įdomi programa ir pramogos bus garantuotos bet kokiu oru.

Šiemet festivalis vyksta Joninių savaitgalį, todėl laukiama ypač gausaus lankytojų būrio bei daugybės svečių iš Lietuvos ir užsienio. Renginiai vyks centriniame paplūdimyje prie tilto, J. Basanavičiaus gatvėje, Jūratės ir Kastyčio skvere bei „Atostogų parke“.

Nemokami jogos užsiėmimai

Joga – efektyvi antistresinė priemonė šiuolaikiniam žmogui. Tie, kurie reguliariai praktikuoja jogą, gerai žino, kokią fizinę naudą duoda ši praktika, todėl jei dar svarstote ar jums ši fizinio aktyvumo forma tinkama – nepraleiskite progos išbandyti nemokamų užsiėmimų.

Birželio 24 dieną (šeštadienį) Palangoje vyks jogos ir sveikatingumo šventė ,,1000 saulių". Visą dieną vyks įvairių rūšių jogos užsiėmimai, sveiko maisto gaminimo pamokėlės, meditacijos, gros nuotaikinga muzika, o vakare lauks pokalbiai prie laužo. Pagrindinis šventės akcentas – 12 val. rekordinis saulės pasveikinimas. Festivalio tikslas suburti bendraminčius, kartu sukurti pozityvią atmosferą bei simboliškai pažymėti Joninių/saulėgrįžos šventę.

Visi užsiėmimai nemokami, tačiau norintiems praktikuoti jogą su savimi reikia turėti kilimėlį ar rankšluostį. Treniruotės tinkamos įvairaus amžiaus žmonėms nepriklausomai nuo jų fizinio pasirengimo.

Norinčius prisijungti prie maisto gaminimo pamokų šventės organizatoriai ragina atsinešti savo lėkštę bei puodelį, nenaudoti vienkartinių indų – taip tausosite gamtą.

Joninių linksmybės Šventojoje

Tradicija tapusi Joninių šventė Šventojoje šiemet žada daug linksmybių ir mažiems, ir dideliems. Birželio 23 dieną, 15 valandą Jūros gatvėje bus pradėta kermošiaus šventė, veiks kūrybinės dirbtuvės vaikams. Nuo 18 val. žiūrovus linksmins Palangos kolektyvų koncertas, bus sveikinami Jonai ir Janinos, įžiebiamas Joninių laužas, pinami ir plukdomi vainikėliai, vyks linksmos paparčio žiedo paieškos bei žaidimai.

Apie 21 val. scenoje pasirodys – grupės „Baltasis kiras“ ir „Biplan“, o koncertą vainikuos – šventinis fejerverkas. Kermošius „Jono vaišės“ veiks visą savaitgalį – nuo penktadienio iki sekmadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)