Jau pirmą tarptautinės treniruočių stovyklos dieną į Panevėžį atvyko Vokietijos ir Lenkijos „pirmi numeriai“.

„Tai pirmas tokio masto treniruočių renginys Lietuvoje. Aštuoni imtynių kilimai, ant kurio pluša virš 80-ies atletų, užima beveik visą Panevėžio lengvosios atletikos maniežą. Reginys, kad ir man, mačiusiam tikrai ne vieną tokio pobūdžio stovyklą, yra įspūdingas“, – kalbėjo Lietuvos imtynių federacijos vadovas Giedrius Dambrauskas.

Ant imtynių kilimų techninius ir taktinius elementus kartu su jaunais imtynininkais šlifuoja pasaulinio pripažinimo sulaukę atletai. Jauniems kolegoms turi ką parodyti bene ryškiausia Danijos imtynių žvaigždė Markas Overgaardas Madsenas. 33-ejų danas yra Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionas ir keturis kart pasaulio čempionatų sidabro medalio laimėtojas.

Pasaulio ir Europos čempionatų ir olimpinių žaidynių trečios vietos laimėtojas Stigas Andre Berge iš Norvegijos yra tikra dovanėlė lengvasvoriams. Šių metų Europos U23 čempionato prizininkui tauragiškiui Justui Petravičiui norvegas yra bene labiausiai tituluotas treniruočių partneris jo sportinėje karjeroje.

Progos pasilepinti kokybiškomis treniruotėmis nepraleido pasaulio čempionas vokietis Frankas Staebleris ir vos prieš mėnesį naujai iškeptas Europos čempionas Felixas Baldaufas iš Norvegijos.

Ateities imtynininkais jau vadinami Europos U23 čempionai lenkas Mateuszas Bernatekas, Zakarias Berge iš Švedijos ir Europos čempionato trečios vietos laimėtojas Ramsenas Azizsiras iš Vokietijos.

Imtynių treniruočių stovyklos Panevėžyje dalyviai / Foto: Valdas Malinauskas

„Patyrę asai bet kur nevažiuoja. Užsienio komandos kelia didelius reikalavimus. Žinoma, pirmoje vietoje žiūrima į treniruočių sąlygas ir partnerius. Mūsų imtynininkai yra vertinami, o tokio lygio atletų kaip Mantas Knystautas, Edgaras Venckaitis, Vilius Laurinaitis, Romas Fridrikas, Julius Matuzevičius, Kristupas Šleiva ar Justas Petravičius Europoje dar tektų paieškoti.

Be to, stovykloje aktyviai dalyvauja ir jaunus sunkiasvorius „minko“ Mindaugas Mizgaitis. Kartu su manim dirba nemenkas trenerių kolektyvas, tarp kurių išsiskiria patarimus į visas puses žarstantis legendinis suomis, dukart olimpinis prizininkas Marko Yli-Hannuksela. Antra, tai yra gyvenimo ir maitinimo sąlygos. O šioje vietoje tai tikrai ne vienam nušluostėme nosį. Ir už tai esame dėkingi viešbučio „Romantic“ kolektyvui ir Panevėžio miesto sporto centrui“, – rodomu dėmesiu džiaugiasi rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Treniruočių stovykla tęsis iki savaitės pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją