DELFI kartu su stiliste Mingaile Skuodyte parodė, kaip skirtingų bruožų moterys turėtų rinktis akinius. Ji paaiškino, kaip geriausiai atsižvelgiant į veido formą, dydį, plaukus, tendencijas išsirinkti tinkamus akinių rėmelius, spalvą ir dydį.

Stiliaus žinovė akinius rinko keturioms moterims. Visoms merginoms M. Skuodytė parinko po kelerius regėjimo ir nuo saulės saugančius akinius. Taip pat parodė po vieną porą akinių, kuri visiškai netinka merginoms. Siužete žiūrėkite visą stiliaus eksperimentą.

Pailgas ir siauras veidas

Pirmosios merginos Simonos veidas pailgas ir siauras. „Jos viršutinė veido dalis yra siauresnė nei apatinė, dėl to akiniai turi būti sunkesni viršuje ir lengvesni apačioje“, – sakė stilistė, rinkdama akinius merginai.

Kvadrato forma

Loretos veidas – kvadrato formos. „Jis tiek pat aukštas, kiek ir platus. Dėl to akiniai turėtų vizualiai pailginti veidą arba bent jo netrumpinti daugiau“, – aiškino M. Skuodytė ir pridūrė, kad tokios veido formos žmonėms netinka labai kampuoti akiniai, nebent norima sukurti itin griežtą įvaizdį.

Didelis veidas

Rinkdama akinius Daivai stilistė paaiškino, kas šįkart esmė ne pati veido forma, o tai, kad veidas didokas. „Dėl to reikia ir tinkamo dydžio akinių. Daivai labai tinka apvalūs akiniai, sušvelnina gana griežtus bruožus. Tačiau itin netinka akiniai, kurių apačios yra siaurėjančios – tai dar labiau išplatina veidą.“, – sakė stilistė.

Apvalus veidas

Paskutinė akinius matavosi Gintarė. „Jos veidas apvalus, dėl to reikia šiek tiek sugriežtinti formas. Jai tinka akiniai su išryškinta viršutine linija. Tačiau Gintarei reiktų vengti apvalių akinių formų, kadangi tai išryškins jos veido apvalumus“, – patarė stilistė M. Skuodytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)