Turbūt plovas Lietuvoje taip gerai įsiliejo į lietuvišką virtuvę dėl savo paprasto pagaminimo ir dėl to, jog suvalgius vieną dubenėlį iškart aplanko sotumo jausmas.

7-8 porcijoms reikės:

1,3 kg kiaulienos nugarinės
320 ml ryžių (nevirtų)
2 didelių svogūnų
4 didelės morkos
4 česnako skiltelės
aliejaus kepimui
druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais.

Didelėje keptuvėje (galite iškart dideliame puode) įkaitiname nemažai aliejaus, sudedame kiaulieną ir vis pamaišant kepame ant didesnės nei vidutinė ugnies, kol visi gabalėliai gražiai apskrunda.

Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais, sudedame ant apkepintos kiaulienos, išmaišome ir kepame ~15 min ant vidutinės ugnies, kol svogūnai gražiai apkepa ir suminkštėja. Vis pamaišome.

Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka, sudedame į keptuvę kartu su apkepusia kiauliena ir svogūnais. Išmaišome, kepame ~15 min, kol morkos suminkštėja, vis pamaišome. Jei reikia papildomai įpilame aliejaus.

Česnakus nulupame, susmulkiname, dedame į keptuvę su kiauliena, išmaišome ir pakepame pora minučių.

Mišinį iš keptuvės sudedame į didelį puodą (jei jau kepėte puode, tuomet paliekame tame pačiame), pagardiname druska, pipirais, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir atidengtame puode kaitiname 30 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišome.

Ant kiaulienos mišinio supilame ryžius, užpilame 640 ml vandens, uždengiame puodą ir kaitiname 30 min, ryžių nereikia maišyti. Po to atidengiame puodą ir pažiūrime ar nereikia papildomai vandens. Jei ryžiai vandenį sugėrė, tuomet įpilkite dar. Troškiname dar 20 min. Pabaigoje plovą išmaišome ir paragaujame ar reikia papildomai druskos ir pipirų.

Skanaus!

Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com