Anot K. Dineikaitės, užsidarius parodai – laikas poilsiui ir kūrybiniam pasiruošimui. O metų pabaigoje Kunigundos laukia naujas kūrybinis iššūkis: skirtingų krypčių menininkai – skulptoriai, tapytojai, keramikai, grafikai, fotografai – besikuriančios „Užupio krantinių“ gyvenvietės laiptines pavers unikaliomis meno galerijomis.

„Man „Užupio krantinių“ projektas bus pirmasis tokio pobūdžio, kuriame kartu su manimi kurs labai skirtingi menininkai su skirtingomis gyvenamųjų namų aplinkos kūrimo vizijomis. Sukurti universalų meno kūrinį, kuris būtų pritaikytas konkrečiai erdvei ir lygiagrečiai pačiai likti ištikimai savo paties stilistikai yra tikras iššūkis. Ir vis dėlto didžiausias iššūkis yra konceptualus mąstymas, vizijos sukūrimas, o vėliau tikslus tos vizijos perkėlimas ant sienos, kurios estetinė išraiška ir yra šio projekto tikslas.

Šiame projekte nesinorėjo tiesiog puošti koridorių sienas paveikslais iš studijos, siekiau sukurti tikslingą dizaino viziją, specialiai pritaikytą konkrečiai vietai“, – pasakoja K. Dineikaitė.

Menininkė savo originaliais darbais puoš net keturias būsimo projekto laiptines, kurios pavadintos poetų, astronomų, juvelyrų ir alchemikų vardais.

„Poetų laiptinėje atsiras mano kurti atmosferiniai tekstai Užupio tema, jie bus sukomponuoti pabrėžiant tos konkrečios laiptinės vientisumą, o sensualumu primins verčiamus knygos puslapius.

Astronomų laiptinėje bus kalbama apie dangaus kūnus, jų judėjimo trajektoriją, ir šio namo gyventojams kiekvieną kartą primins apie begalinę erdvę, kuri mums yra nepažinta.

Juvelyrų laiptinė sužibės subtilia prabanga, o alchemikų laiptinėje pritaikysiu savo stiklo dažų technikos dizainą, kuris sukurs nežemišką, dinamišką atmosferą ir tai bus jau abstrakti skaidrių spalvų tapyba“, – apie būsimus darbus kalbėjo K. Dineikaitė.

Kunigunda Dineikaitė

Kas laukia tolesniame kūrybiniame kelyje? K. Dineikaitė užsimena apie poilsį, kurio reikia po praėjusios parodos, tačiau čia pat primena, kad įkvėpimas poilsio neturi.

„Svarbiausia visada jausti malonumą ir tiesiog mėgautis ieškojimu, reikia nebijoti ir klysti, nes kiekviena klaida nuveda ten, kur galbūt ir bus didžiausias atradimas. Toje ieškojimų ir eksperimentų platformoje randasi idėjos, kurios gamina kitas idėjas“, – įsitikinusi kūrėja.

Anot K. Dineikaitės, dinamiškas menininkas su iššūkiais susiduria dažnai, nes tai yra natūrali jo kasdienybė, kuri neleidžia užmigti kaip kūrėjui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)