Vyro pageidavimu dėjau razinų, bet čia puikiai tinka uogos įvairios.

Žodžiu tingiems pusryčiams, kai nereikia niekur skubėti šis blynas bus puikus patiekalas.

Reikės:

300 ml pieno,
250 g varškės,
50 g tirpinto sviesto,
2 kiaušiniai,
200 g miltų,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
sviesto skardai ištepti,
sauja norimų uogų (naudojau razinas),
cukraus pudros pabarstymui.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite lydyto sviesto, sudėkite varškę ir išmaišykite.

Miltus sumaišykite su druska ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite į varškės masę.

Supilkite pieną palaipsniui ir gerai išmaišykite.

Sudėkite uogas ir gerai išmaišykite.

Supilkite tešlą į skardą ištepta sviestu.

Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 30 min. arba, kol gražiai apskrus ir vidus iškeps (priklauso nuo skardos dydžio ir blyno storio).

Iškepusi apiberkite cukraus pudra.

Galima valgyti su uogiene ar grietine.