„Sūduva“ 41-ą min. pirmavo po Karolio Laukžemio smūgio, o Arnas Paškevičius santykį išlygino 84-ą min.

Marijampoliečiai su 27 taškais turnyro lentelėje liko antri, o jonaviškiai.iškovojo 16-ą tašką ir iš šeštos vietos išstūmė Kauno „Stumbrą“ (15 tšk.).

Rezultatas:

„Sūduva“ 1 - 1 „Jonava“

41' Karolis Laukžemis [1 - 0]
84' Arnas Paškevičius [1 - 1]

Suvalkijos ekipa nepasinaudojo galimybe padidinti atotrūkio nuo taškus praradusių „Trakų“, Jonavos ekipa susigrąžino „Stumbrui“ trumpam užleistą šeštą vietą turnyro lentelėje.

Kiek neužtikrintai mačą pradėjusi „Sūduva“ privertė šiek tiek jaudintis savo gerbėjus, bet kelios klaidos gynyboje virto tik vienu Tautvydo Eliošiaus smūgiu virš vartų.

Pamažu įsibėgėję suvalkiečiai kėlinio viduryje ėmė kurti progas. Iš pradžių į virpstą pataikė K. Laukžemis. Vėliau, kovoje su Juliumi Aleksandravičiumi virš vartų mušė Ernestas Veliulis. Po to pirmas rungtynes „Jonavos“ gretose žaidęs vartininkas Povilas Valinčius pademonstravo savo reakciją ir sugavo kamuolį po gražaus Roberto Vėževičiaus smūgio galva krentant.

Tačiau svečių vartų sargas neišgelbėjo savo komandos 41-ą minutę. Po Ovidijaus Verbicko perdavimo iš aikštės gilumos K. Laukžemis puikiu šūviu vienu lietimu išvedė „Sūduvą“ į priekį 1:0.

Prieš pat pertrauką aikštės šeimininkų puolėjas galėjo padvigubinti persvarą, bet dar po vieno jo tolimo smūgį pažeme P. Valinčius sugebėjo kamuolį nukreipti už galinės linijos. Kamuolys pašoko nuo vejos prieš pat vartininką, bet šis sužaidė užtikrintai.

Antroje mačo pusėje pasikartojo pirmo kėlinio scenarijus. Ją aktyviau pradėjo svečiai, kurių gretose pasirodė Klaudijus Upstas. „Jonavos“ legionierius Kirilas Aleksijanas buvo arti įvarčio, kai jo link vartų perduotas kamuolys po rikošeto vos neatsidūrė sūduviškių vartų tinkle.

Vėliau žaidimo gijas į savo rankas vėl perėmė suvalkiečiai. Po „gaisro“ varžovų baudos aikštelėje kamuolys nukrito O. Verbickui, bet pavojingas jo smūgis buvo šiek tiek netikslus.

Nesužaidus nei valandos, „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas suteikė progą A lygoje debiutuoti Deividui Šešplaukiui. Tuo tarpu svečiams teko atlikti priverstinį keitimą, nes dėl traumos jų tęsti nebegalėjo Artūras Rocys, vietoje kurio aikštėje pasirodė Davidas Makaradzė.

Artėjant mačo pabaigai, kovos netrūko, tačiau pavojingais momentais futbolininkais žiūrovų nelepino. Iš toli netiksliai mušė O. Verbickas, jonaviškiai atsakė Tomo Salamanavičiaus bandymu, kurį Ivanas Kardumas sugavo be didesnių problemų.

Vis tik, didesnėmis pajėgomis į puolimą nuskubėjusi „Jonavą“ perėmė iniciatyvą ir buvo apdovanota 84-ą minutę. Standartinės situacijos metu K. Aleksijano link vartų pasiųstą kamuolį į vartus galva nukreipė A. Paškevičius, išlygindamas rezultatą.

„Sūduva“ į žaidimą metė Marjaną Altiparmakovskį, tačiau ir tai per likusį laiką aikštės šeimininkų atakų nepagyvino. Chaotiškas varžovų atakas „Jonavos“ gynėjai nutraukdavo be didesnių sunkumų.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris15112227:935
2.Sūduva1576226:1727
3.Trakai1567218:925
4.Atlantas1555520:1820
5.Utenis1545611:1917
6.Jonava1544718:2216
7.Stumbras1536613:2015
8.Kauno Žalgiris1514119:287

D. Vencevičius ir A. Paškevičius: mes savimi labiau tikėjome nei varžovai

Donatas Vencevičius savo treniruojamai Jonavos komandai negailėjo gražių žodžių, o pirmą kartą šį sezoną starte rungtynes pradėjęs ir pasižymėjęs A. Paškevičius teigė, kad įvarčio įmušimas jam reiškia labai daug.

„Džiugina iškovotas taškas išvykoje. Norėjome pergalės, bet žinojome koks priešininkas mūsų laukia. Žinojome jų stipriąsias puses ir pasisekė nuo jų apsiginti. Noriu padėkoti vaikinams, jie atidavė visą save. Seniai mačiau rungtynes, kuriose komanda taip kovotų vienas už kitą ir tas davė vaisių. Turėjome problemų prieš rungtynes, nes buvo traumuoti žaidėjai, o eigoje irgi reikėjo daryti keitimus. Rūbinėje kalbėjome, kad reikia kovoti iki pabaigos, kad galime išsivežti tašką ir tas pavyko“, – kalbėjo „Jonavos“ strategas.

Treneris gyrė ir po ilgos pertraukos pasirodžiusį A. Paškevičių, ir pirmą kartą už pagrindinę komandą žaidusį vartininką P. Valinčių. Aikštę priverstinai turėjo palikti gynyboje žaidę Julius Aleksandravičius ir A. Rocys, tad A. Paškevičiui antroje rungtynių pusėje teko stoti ir į gynybą.

„Niekad neišskiriu žaidėjų, Arnas yra komandos narys. Po tokios pertraukos išeiti į tokias rungtynes tikrai nėra lengva, bet jis susitvarkė su jauduliu, sužaidė labai geras rungtynes, pabaigoje žaidė ir gynėju. Šiose rungtynėse pagalvojau, kad teko kaip su „PlayStation“ perstatinėti žaidėjus, bet, kai atiduodi širdį, pavyksta sužaisti ir kitoje pozicijoje. Gerai pasirodė ir P. Valinčius, įsiliejo jis labai gerai ir man niekada nekėlė abejonių jo patirtis bei meistriškumas. Tik laiko klausimas buvo, kada jis atsistos į vartus“, – savo auklėtinus gyrė D. Vencevičius.

Vienintelio komandos įvarčio autorius A. Paškevičius sakė, kad jis su komandos draugais savimi tikėjo labiau nei varžovai.

„Pirmas kėlinys buvo kiek sunkesnis, prireikė laiko įsivažiuoti. Per pertrauką treneris rūbinėje mums suteikė papildomų jėgų ir motyvacijos, pasakė, kad einame tinkamu keliu ir, jeigu taip kausimės, įmušime įvartį. Žinoma, antroje rungtynių pusėje sėkmė kažkiek mums irgi padėjo, bet galbūt mes savimi labiau tikėjome nei „Sūduvos“ futbolininkai“, – po rungtynių kalbėjo saugas.

Futbolininkas, kuris visą sezono pradžią praleido dėl traumos, į aikštę grįžo po ilgos pertraukos.

„Po ilgos pertraukos man suteikė šansą pasirodyti ir noriu visiems treneriams labai padėkoti už pasitikėjimą manimi. Aikštėje jaučiau nedidelę įtampą, bet treneris mums po pirmo kėlinio ir praleisto įvarčio pasakė nenuleisti galvų. Tą ir padarėme, kovėmės iki galo. Vaikinai puikiai padirbėjo ties baudos smūgiu, mušti ėjome keliese, bet aš atsiradau laiku ir vietoje ir pelniau įvartį. Jis man suteikė labai daug džiaugsmo, atraminiai saugai retai kada įmuša. Man šis įvartis reiškia labai daug, o dar svarbiau, kad komanda iš Marijampolės išsivežė tašką“, – džiaugsmu dalijosi A. Paškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)