Naujais tvenkinio gyventojais šiemet pasirūpino vandens telkinio nuomotojas – žvejų klubas „Ešerys“. Į tvenkinį klubas paleido 560 paaugintų starkių.

Žvejų mėgstama ešerinių šeimos žuvis – starkis, dar vadinamas sterkas, Lietuvos gėlo vandens telkiniuose buvo įveistas dirbtinai. Dabar jų sužvejoti galima daugiau nei pusšimtyje Lietuvos ežerų ir tvenkinių. Sterkai mėgsta seklius vandenis, kur laikosi pavieniui arba būreliais. Neršia ant vandens augalų, žvirgždėto dugno. Savo kilimo vietose, Eurazijos gėlo vandens telkiniuose, sterkiai užauga iki 1,5 m ilgio ir 20 kg svorio. Pas mus sterkai užauga nuo 35 iki 55 cm ilgio ir gali sverti iki 2,5 kg.

Įžuvinimo darbai

Sugautus starkius draudžiama imti jei jų dydis yra mažesnis nei 45 cm. Taip pat vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 3 sterkus. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis gaudantiems žvejams gresia bauda, be to teks atlyginti gamtai padarytą žalą. Už neleistinai sugautą sterką tektų sumokėti po 160 eurų.

Joniškio rajono žvejai šiemet jau ne pirmą kartą džiaugiasi žuvimis pagausėjusiais vandens telkiniais. Joniškio medžiotojų ir žvejų draugija jau įžuvino 15 nuomojamų vandens telkinių. Lydekaičių lervomis įžuvinti Mikšiūnų, Linkaičių I, Beržėnų, Žagarės, Bandroių, Petraičių, Kemsių, Ramoškių, Smalių, Maldenių, Kalnelio, Joniškio I, Joniškio II, Drąsutaičių tvenkiniai ir Žvelgaičių ežeras. Išviso paleista 56370 lydekų lervučių. Taip pat įžuvinti Normantėlių ir Daukšių tvenkiniai. Normantėlių tvenkinį paleista 4000 lydekaičių lervų. Daukšių tvenkinys praturtintas 1600 lydekaičių.