Psichologas, sertifikuotas seksologas Davidas Yarianas pataria, kaip pasiekti tikslą, neinant tais pačiais keliais. Taigi pavalgėte gardžią vakarienę, suradote kūdikiui auklę, o galbūt atostogaujate ir tada... metas paįvairinti savo seksualinį gyvenimą, rašoma womenshealthmag.com.

1. Aptarkite karščiausius su seksu susijusius prisiminimus

Juk santykių pradžioje nebuvo sekso rutino, tiesa? Juk kažkada buvote spontaniška, padūkusi mergina, kuri mielai mylėdavosi ant virtuvės spintelės. Metas vėl tapti tokia.

D. Yariano teigimu, prisimenant savo seksualinę praeitį žymiai paįvairėja poros seksualinis gyvenimas. Jis pataria pasakyti, kuo patiko tas sekso ant virtuvės spintelės laikotarpis, aptarti pikantiškas smulkmenas. Aparinėdami ankstesnius sekso ieškojimus ir atradimus priminsite jam dalykus, kurie labiausiai jus siejo. Na, o tada galėsite atgaivinti visa tai miegamajame.

2. Pažaiskite preliudijos žaidimą

Vienas iš žaidimų, kuriuos D. Yarianas siūlo poroms, vadinas „In ir jan žaidimas“. Žaidimas toks: nustatykite laikmatį 5 minutėms ir susitarkite, kas šį kartą bus duodantysis, kas priimantysis. Įjunkite laikmatį, o tada duodantysis daro viską, ko nori priimantysis, kol baigiasi laikas. Tai gali būti nugaros kasymas, seksualūs prisilietimai, bučiniai, bet kas. Kai laikas baigiasi, pasikeiskite vaidmenimis.

Kartokite žaidimą tol, kol pajusite, kad ryšys tarp jūsų natūralus, tikras. Šis žaidimas ne tik suardys rutiną, bet ir padės būti sąmoningesniems tiek duodant, tiek priimant, teigia seksologas.

3. Sinchronizuokite kvėpavimą

Jei šiuo metu negalite skirti 20 min. laiko „In ir jan žaidimui“, yra kita gudrybė, kaip per penkias minutes pajusti intymų, artimą ryšį, sako D. Yarianas.

Atsistokite visiškai arti vienas prieš kitą. Tada užsimerkite ir sinchronizuokite įkvėpimus ir iškvėpimus. Seksologo teigimu, atliekant šį pratimą reikia įsiklausyti į save ir jausti partnerį, o tai vienas iš pagrindinių dalykų, kuriant intymumą.

Jei jaučiate, kad dėmesys kažkur nukrypo (o taip tikrai bus), susikaupkite ir vėl susitelkite į kvėpavimą. Taip kvėpuojant sukuriamas ramybės pojūtis ir ryšys tarp partnerių, teigia D. Yarianas.

Ilgalaikėje perspektyvioje šios nedidelės gudrybės padės išsaugoti intymumą, neleis įsivyrauti rutinai jūsų seksualiniame gyvenime.

D. Yarianas pataria – jei norite ryškaus, įvairaus seksualinio gyvenimo, būtina sakyti partneriui, kas jums nepatinka, ką norėtumėte pakeisti, paįvairinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)