Nors pastaruoju metu buvo skelbta, kad A. Karnišovas aktyviai varžosi dėl Milvokio „Bucks“ klubo generalinio vadybininko posto, šios istorijos pabaiga buvo labai netikėta.

Lietuvis stos ne prie Milvokio, o prie Denverio „Nuggets“ komandos vairo, kur iki šiol ėjo generalinio vadybininko asistento pareigas.

Kaip skelbia žurnalistas Adrianas Wojnarowskis, atsakydamas į agresyvius Milvokio klubo bandymus prisivilioti vieną geriausių klubo darbuotojų, „Nuggets“ klubo prezidentas ir savininkas Joshas Kroenke nusprendė paaukštinti lietuvį pareigose.

Buvęs Denverio klubo generalinis vadybininkas Timas Connelly tapo „Nuggets“ krepšinio operacijų vadovu.

Dar prieš keletą dienų amerikiečiai informavo, kad A. Karnišovas yra vienas iš dviejų pretendentų stoti prie „Bucks“ klubo vairo, tačiau Denverio klubo vadovas spėjo užbėgti įvykiams už akių.

Kaip rašo Denverpost.com žurnalistas Nickas Kosminderis, toks „Nuggets“ savininko J. Kroenke žingsnis reiškia, kad jis labai palaiko kryptį, kuria pastaruoju metu juda klubas.

„A. Karnišovas Denverio klube dirba nuo 2013-ųjų. Kartu su T. Connelly lietuvis subūrė jauną ir perspektyvų kolektyvą ir akivaizdu, kad J. Kroenke nori matyti panašią darbo kryptį“, – pažymti N. Kosminderis.

A. Karnišovo pastangų dėka pastaruoju metu klubą papildė Nikola Jokičius, Jamalas Murray, Gary Harrisas ir Jauncho Hernangomezas.

„Klubas yra patenkintas tuo, kad šiuo metu sudėtyje yra daug jaunų ir perspektyvių, dar net 23-ejų metų neturinčių krepšininkų, o didžiausias A. Karnišovo laimėjimas yra „Nuggets“ gretose atsidūręs talentingasis N. Jokičius“, – pažymi Denverpost.com.

Praėjusią vasarą A. Karnišovas pretendavo į Bruklino „Nets“ generalinio vadybininko postą, tačiau klubo savininkas Michailas Prochorovas paskutinę minutę nusprendė pasirinkti Seano Markso kandidatūrą – su buvusiu Naujosios Zelandijos krepšininku pasirašyta keturių metų trukmės sutartis.

Prieš pradėdamas darbą Denveryje, A. Karnišovas penkerius metus dirbo Hjustono „Rockets“ klube, kur buvo klubo skautingo direktorius. Taip pat lietuvis yra dirbęs ir NBA ofise, krepšinio operacijų srityje.

Donatas Motiejūnas ir Artūras Karnišovas

Su Lietuvos rinktine A. Karnišovas yra tapęs 1992-ųjų Barselonos ir 1996-ųjų Atlantos olimpinių žaidynių bronzininku. 1995-aisiais Europos čempionate A. Karnišovo atstovaujama Lietuvos rinktinė iškovojo sidabrą. Karjerą nacionalinėje komandoje dėl traumų lietuvis baigė 1999-aisiais, joje žaidęs septynerius metus.

Su 1453 taškais A. Karnišovas iki šiol yra rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės krepšininkas.

Įvairiuose elitiniuose Europos klubuose žaidęs lietuvis 1996-aisiais buvo išrinktas geriausiu Senojo žemyno krepšininku. Profesionalo karjerą jis baigė 2002-aisiais.