„Gaila, bet aš didžiuojuosi vyrais, didžiuojuosi sirgaliais ir kiekvienu komandos nariu. Sugrįžti į rungtynes ir pabaigoje sukurti tikrą intrigą padėjo namų sienos, pasitikėjimas ir žiūrovai. Noriu padėkoti sirgaliams, jūs esate tikrai nuostabūs. Dar ir dar kartą noriu jums padėkoti. Tikiuosi, kad jūs į mūsų rungtynes rinksitės vis gausiau. Pritrūko tik truputėlį sėkmės. Tokios rungtynės, kai viską lemia vienas įvartis, daug ką lemia smulkios detalės ir sėkmė. Labai gaila... Ne kiekvieną dieną turime galimybę įkąsti olimpiniams čempionams“, - sakė geriausiu šių rungtynių žaidėjų Lietuvos rinktinės gretose pripažintas ir 6 įvarčius pelnęs Jonas Truchanovičius.

Po rungtynių nuostabius aistruolius gyrė ir Lietuvos rinktinės vyriausiais treneris Artūras Juškėnas.

„Ačiū, Klaipėda. Sudaužėme dar vieną mitą, kad rankinis, neva, negali surinkti žiūrovų. Reikia tik pergalių, šiek tiek finansavimo ir viską mes galime. Nežinau, kiek šiandien buvo žiūrovų, bet jų buvo daug ir jie buvo fantastiški“, - pabrėžė A. Juškėnas.

Anot jo, rungtynių pabaigoje rezultatas galėjo pakrypti tiek į vieną, tiek į kitą pusę, tačiau jo komandos vyrams pritrūko sėkmės ir drausmės.

„Blogi perdavimai, du prarasti kamuoliai... Po milžiniško darbo gynyboje negalime to sau leisti... Klausiate, ar esu patenkintas tuo, kaip kovėmės su pasaulio čempionais? Rezultatas yra neigiamas ir viskas tuo pasakyta“, - nevyniojo žodžių į vatą Lietuvos rinktinės treneris.

Atrankos į 2018 metų Europos čempionatą ciklą lietuviai baigs birželio 17-ą dieną rungtynėmis išvykoje su norvegais.

Atrankoje kovoja 28 rinktinės, suskirstytos į 7 grupes. Į kitą etapą pateks 1-2 vietas grupėse užimsiančios komandos ir geriausia iš trečioje pozicijoje likusių ekipų.

Lietuviams pergalė Norvegijoje garantuotų patekimą į Europos čempionatą.

„Aš rasiu jėgų, vyrai irgi ras. Norvegai propaguoja greitą ir mums neparanku rankinį. Bus sunku, bet privalome būti energingi ir kovingi“, - akcentavo A. Juškėnas.

Jam antrino ir J. Truchanovičius.

„Mes esame pasiruošę ir galime laimėti ar įvartis į įvartį kovoti net prieš pačius tituluočiausius varžovus. Mes esame jauni, kupini ryžto, energijos, noro ir apie jėgų taupymąsi net nėra kalbų. Privalome kovoti iš paskutiniųjų. Norvegijoje mus į priekį turėtų vesti atsidavimas, koncentracija ir noras. Reikia tikėti tuo, ką darai ir viskas bus gerai. Tiesiog žengsime į aikštę ir dėl Lietuvos atiduosime savo širdis“, - pabrėžė J. Truchanovičius.

Lietuvos rankinio rinktinės didžiausias tiek ūgiu, tiek sudėjimu žaidėjas Gintaras Cibulskis sakė, kad visi vyrai su prancūzais žaidė taip, kaip galėjo.

„Ne vienam neturime jokių priekaištų. Vos nenukovėme pasaulio čempionų. Mes jautėme, kad galime išplėšti bent lygiąsias. Deja, pralaimėjome vieno įvarčio skirtumu. Tai, žinoma, nėra blogai. Viskas yra super, bet... galėjo Dievulis šiek tiek padėti. Iki dvikovos su norvegais atsigausime, atiduosime visas jėgas. Tą galiu pažadėti. Turime kovoti dar labiau nei šiandien, turime grumtis iki paskutinio atodusio, o kaip seksis – matysime“, - teigė dvimetrinis ir bemaž 170 kg sveriantis G. Cibulskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)