Š. Juknos treniruojami Lietuvos rinktinės golbolininkai kraunasi įrangą ir mėnesiui kraustosi iš sostinės Skroblų gatvėje esančios kuklios salės į „Siemens“ areną. Čia čempionų laukia ne vien tik daug didesnės erdvės, bet ir visiškai kitokios nei įprasta treniruočių sąlygos.

„Turėsime galimybę pailsėti nuo mūsų salės, pakeisti aplinką ir išbandyti naują salę. Mums reikės įprasti prie naujos dangos. Ant parketo žaidimas yra visiškai kitoks nei ant taraflekso dangos, esančios mūsų salėje. Įprastai golbolas žaidžiamas ant taraflekso, bet kai kurios varžybos vyksta ir ant parketo. Čia kamuolys šokinėja visiškai kitaip. Rinktinei bus naudinga padirbėti ant parketo, tai suteiks universalumo“, – įsitikinęs Š. Jukna.

Mėnuo treniruočių arenoje bus ir pasiruošimo Europos čempionatui etapas, ir apšilimas prieš 2018 m. „Siemens“ arenoje planuojamą tarptautinį golbolo turnyrą.

„Siemens“ arena mielai sutiko prisidėti ir pakvietė golbolininkus treniruotis. Su arena siejame ir ateities viltis. Norėtume, kad tokie turnyrai, koks neseniai įvyko Trakuose, būtų organizuojami „Siemens“ arenoje. Per susitikimą su arenos atstovais išgirdau, kad jie norėtų ir toliau bendradarbiauti“, – džiaugėsi Lietuvos parolimpinio komiteto generalinis sekretorius P. Kalvelis.

Kol kas turnyras – tik idėja, bet „Siemens“ arenos generalinis direktorius Andrius Žiauberis sako nematantis kliūčių planams tapti realybe. Anot A. Žiauberio, arenos misija – priimti kuo daugiau ir kuo įvairesnių renginių, todėl golbolui durys visada bus atviros.

„Golbolo rinktinė yra didžiausias pavyzdys visiems žmonėms, kokia gali būti sveika siela bei blaivus protas stipriame kūne. Mums didelė garbė prisidėti prie puikius rezultatus rodančios komandos meistriškumo kėlimo ir šios sporto šakos populiarinimo Lietuvoje“, – sakė A. Žiauberis.

„Siemens“ arenos vadovas tiki, kad prie renginio organizavimo prisidės ir sostinės valdžia. P. Kalvelis manymu bendromis pastangomis surengtas aukščiausio lygio golbolo turnyras būtų pajėgus užpildyti „Siemens“ arenos tribūnas.

„Manau, tai įmanoma. Žinoma, būtina informuoti visuomenę, persisotinusią renginiais. Žmonės bet kur tikrai neis. Bet golbolas yra „ant bangos“. Planuojame pasiūlyti žiūrovams ne vien tik pamatyti golbolo rungtynes, tačiau ir suteikti puikią galimybę patiems išbandyti šią intriguojančią parolimpinę sporto šaką“, – planus atskleidė P. Kalvelis.

2017 m. Europos golbolo čempionatas vyks rugsėjo 18-22 d. Suomijos mieste Lahtyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)