Tiesa, renginys neapsiėjo be nesklandumų. Ant scenos pasirodžius operos solistui Rafailui Karpiui, ekrane buvo rodomi anapilin išėję kino kūrėjai, o tarp jų ir režisierė Bytautė Pajėdienė.

Tiesa, ne vienas lietuviško kino mylėtojas pastebėjo, kad vietoj prieš dvejus metus anapilin iškeliavusios B. Pajėdienės ekrane pasirodė Irenos Milkevičiūtės nuotrauka. Be to, akyliausieji netruko pastebėti ir klaidos pavardėje: Pajėdienė virto Pajiediene.

Toks aplaidumas papiktino ne vieną žiūrovą, kurie savo apmaudu ėmė dalytis feisbuke.

„Ar jau išsiuntė atsiprašymo laišką? Profesionalai... „Tai yra didelė Lietuvos kino pasaulio šventė, ir pati ceremonija tikrai tai pateisins“, – sakė „Sidabrinės gervės“ režisierė Jurga Klimaitė-Riebling“, – rašė Giedrius Žalys ir dalijosi nuotrauka, kurioje matyti klaida.

DELFI susisiekus su prodiuseriu Lauru Lučiūnu, buvo paaiškinta, kad tai greičiausiai techninė klaida ir bus atsiprašyta B. Pajėdienės artimųjų.

„Būna taip, kad kartais dėl techninių priežasčių ir ne tą filmą paskelbia, kaip matėme „Oskaruose“, ir ne tą mis, kaip matėme „Mis pasaulio“ rinkimuose, o kartais rašydami straipsnį apie Nelsoną Mandelą įdeda Morganą Freemaną.

Visų pirma, labai atsiprašome visos šeimos ir artimųjų, jei parodėme ne tą nuotrauką. Aš manau, kad tai yra techninė klaida. Susisiekiau su darbuotojais, pasirodo, kad buvo siųsta teisinga išleidimo nuotrauka. Pasižiūrėsime, kaip įvyko klaida, atsiprašysime artimųjų ir, matyt, kad ištaisysime šią klaidą ir pakviesime į kitas „Sidabrines gerves“.

Užkliuvo ir A. Rožickas

Po „Sidabrinių gervių“ transliacijos socialiniuose tinkluose taip pat pasirodė ir komentarų apie ceremoniją vedusį Andrių Rožicką. Buvo aptarinėjami jo neva netikę juokeliai, kuriuos kai kurie žiūrovai įvardijo kaip „keliančius svetimą gėdą“.

L. Lučiūnas DELFI sakė, kad vesdamas renginį A. Rožickas nevengė improvizuoti, tačiau kitą taip į projektą įsigilinusį vedėją būtų sunku rasti.

„Jis iš tikrųjų labai daug improvizavo. Kitas dalykas, jis, ką sakė pradžioje, kad yra peržiūrėjęs visus filmus, tai taip ir yra. Jis įsigilino, peržiūrėjo visus filmus ir jam tai buvo įdomu.

Iš tikrųjų, aš manau, kad vedėją, kuris tiek daug įsigilintų į projektą, nėra taip jau lengva surasti, tad manau, kad čia yra geras pasirinkimas. O jo pokštai yra jo pokštai. Apdovanojimai turi būti nuotaikingi, tai kino šventė. Kinas yra nuotaika ir fikcija, o apdovanojimai yra lygiai tas pats“, – sakė L. Lučiūnas.

Ceremonijos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)