R. Kurtinaitis Vilniaus ekipos vyriausiuoju treneriu tapo šių metų vasarį, pasitraukus Tomui Pačėsui.

Vadovaujama R. Kurtinaičio sostinės komanda nepateko į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą, suklupo LKL pusfinalyje, tačiau mūšyje dėl bronzos sugebėjo pranokti Klaipėdos „Neptūną“.

„Neptūno“ komandą R. Kurtinaičio auklėtiniai įveikė be keturių legionierių, su kuriais „Lietuvos rytas“ atsisveikino po nesėkmingos pusfinalio serijos, pralaimėtos Panevėžio „Lietkabeliui“.

Sužinojęs apie naktinius amerikiečių žygius, R. Kurtinaitis prisidėjo prie Tayloro Browno, Clevino Hannah ir Corey Fisherio atleidimo. Traumą patyręs Drew Gordonas buvo išleistas gydytis į JAV.

Net ir be jų „Lietuvos rytas“ serijoje nugalėjo „Neptūną“ 3-2.

Kaip tinklalapiui BasketNews.lt patvirtino klubo direktorius Martynas Purlys, kitą sezoną „Lietuvos ryte“ toliau rungtyniaus amerikietis snaiperis Jimmy Baronas, su kuriuo klubo sutartis galioja ir kitą sezoną.

Primename, kad savaitgalį R. Kurtinaitis pareiškė prieš naują sezoną besitikintis, kad turės įtakos formuojant ekipos sudėtį naujam sezonui.

„Prieš savaitę apsisprendžiau, kad liksiu „Lietuvos ryte“. Tikiuosi, kad sprendimus dėl komandos sudėties priimsime kartu su vadovybe ar bent jau tarsimės. Jei anksčiau 50 procentų komandos sėkmės priklausydavo nuo komplektacijos, dabar ji jau lemia 70-80 procentų. Reikia žaidėjų, kurie įmeta laisvi. Treneriams nesunku įvairiais deriniais padėti sukurti progų metimams, bet kai jų yra, žaidėjams reikia tiesiog pataikyti. O mūsų ekipos individualus meistriškumas buvo toks, kad ir šioje serijoje krepšininkai nedengiami dažnai švaistydavo pro šalį“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Kaunietis „Lietuvos ryto“ komandą jau yra treniravęs anksčiau – 2008-2010 m. Tuomet sostinės krepšininkai laimėjo Europos taurę, du LKL čempionatus, dvi Lietuvos taures ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)