„Atsiprašau už orą, bet juk atvažiavome į istorinę vietą, kurioje mes kiekvieną Lietuvos pilietį traukia atvažiuoti ir pabūti. Sezonas buvo įdomus, o labiausiai patiko pati jo pabaiga. Sveikinu su čempionato pabaigtuvėmis“, – į renginio svečius kreipėsi lygos prezidentas Remigijus Milašius.

Jis netrukus LKL aukso ženkliukus įteikė ilgamečiam teisėjui Antanui Ramanauskui ir karjerą baigusiam žalgiriečiui Robertui Javtokui, o LKL ordiną – Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidentui Gedvydui Vainauskui.

Jo komanda čempionate finišavo trečia, mažajame finale 3-2 palaužusi Klaipėdos „Neptūną“. Vilniečiams kelią į finalą pastojo Panevėžio „Lietkabelis“, pusfinalyje triumfavęs 3-1. Nors Kazio Maksvyčio kariauna finale 1-4 nusileido Kauno „Žalgiriui“, klubui tai buvo istorinis pasiekimas – iki šiol jis nė sykio net nebuvo perkopęs ketvirtfinalio barjero.

Daugelis tikėjosi, kad būtent už šį žygdarbį „Lietkabelio“ vairininkui ir atiteks geriausio metų trenerio prizas. Tačiau žurnalistai nusprendė kitaip – apdovanojimas atiteko čempionu tapusiam Šarūnui Jasikevičiui.

„Šeima, draugai, „Žalgiris“ šiuo metu, – paklaustas, kas jam svarbiausia gyvenime, šyptelėjo Šaras. – Norėčiau padėkoti komandai, personalui, Pauliui Motiejūnui už pasitikėjimą – tikiuosi nueisime toliau.“

Kiek nelauktai žalgiriečiai nosį „Lietkabeliui“ nušluostė ir kovoje dėl geriausios metų organizacijos vardo. Tiesa, susirėmimas vyko itin atkaklus, o finišas nustebino net ir patį laureatą.

„Visų pirma, tai galvojau, kad bus „Lietkabelis“ – jie šaunuoliai, tokį progresą per metus pasiekė, paplokime jiems. Bet visur, kur važiuojame, žmonės susirenka, o tai yra ir mums motyvacija tobulėti. Sky is the limit“, – šyptelėjo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Visgi Panevėžio komanda tuščiomis neliko – trečią kartą per pastaruosius ketverius metus Mindaugui Lukauskiui atiteko garbingiausio krepšininko titulas.

„Atrodo, kartais ir pasakau kažką, ir papykstu, bet trečią kartą stoviu čia, ant scenos, – nusijuokė 38-erių veteranas. – Labai ačiū.“

Dar iki uždarymo ceremonijos buvo paskelbti ir dviejų prestižiškiausių asmeninių prizų laimėtojai: reguliariojo sezono MVP išrinktas Utenos „Juventus“ gynėjas Jamaras Diggsas, o finalo serijos naudingiausiu žaidėju tapo žalgirietis Edgaras Ulanovas.

„Malonu. Didžiausios padėkos komandai, treneriams už kantrybę ir medicinos personalui – nė vienos traumos neturėjome. O kalbant apie ateitį, tai norisi gerai pailsėti ir pasiruošti naujam sezonui“, – mintimis dalijosi 1500 eurų čekis atsiėmęs 25-erių Lietuvos čempionas.

Visgi į simbolinį LKL sezono žaidėjų penketuką puolėjas nepateko. Bet jame atsidūrė kiti du „Žalgirio“ atstovai – įžaidėjas Lukas Lekavičius ir aukštaūgis Paulius Jankūnas. Tokių pačių įvertinimų dar sulaukė Tomas Delininkaitis (Prienų-Birštono „Vytautas“), Kšyštofas Lavrinovičius („Lietkabelis“) ir Artūras Gudaitis („Lietuvos rytas“).

Šventės pabaigoje apdovanoti visi šio LKL sezono prizininkai: „Lietuvos ryto“ žaidėjai ketvirtą kartą klubo istorijoje ir trečią per pastaruosius ketverius metus pasidabino bronzos medaliais, „Lietkabelio“ krepšininkai džiaugėsi sidabriniais apdovanojimai, o žalgiriečiai septintus metus iš eilės ir net 19-ą kartą klubo istorijoje pasipuošė čempioniškais aukso žiedais.

Visi nominacijų laureatai:

Reguliariojo sezono MVP – Jamaras Diggsas (Utenos „Juventus“)

Finalo serijos MVP – Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)

Metų legionieriusJimmy Baronas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Metų organizacija – Kauno „Žalgiris“

Geriausias sezono trenerisŠarūnas Jasikevičius (Kauno „Žalgiris“)

Geriausias jaunasis žaidėjasMartynas Echodas („Šiauliai“)

Garbingiausias žaidėjasMindaugas Lukauskis (Panevėžio „Lietkabelis“)

Geriausiai besiginantis žaidėjasMartynas Mažeika (Klaipėdos „Neptūnas“)

Geriausios šokėjos – Kauno „Žalgiris“

Geriausias teisėjas – Tomas Jasevičius

Įspūdingiausio metų žaidimo epizodo autoriusGintaras Leonavičius (Panevėžio „Lietkabelis“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)