„Glory 42“ turnyro dvikovos antrame raunde M. Groenhartas keliu pataikė varžovui į galvą ir šis nusisukęs patraukė į kampą. Ringo gongas tylėjo, o teisėjas nesikišo. Olandas nieko nelaukdamas stipriu smūgiu pasiuntė armėnų ir belgų pilietybes turintį H. Grigorianą į nokautą.

Čia sekė dar vienas nesusipratimas – triumfuojantį nugalėtoją ringo kampe užpuolė du vyrukai, juos greitai suvaldė apsauga ir teisėjai.

„Kovos įkarštyje smogiau jam dešiniu kabliu. Teisėjas neįsiterpė. Vyko kova. Jei teisėjas nepertraukia kovos, turi saugotis visą laiką. Tai turi visą laiką prisiminti“, – kalbėjo M. Groenhartas.

Jis taip pat pasiskundė, kad pergalės džiugesio akimirką jį užpuolė žiūrovai: „Jie trenkė, aš gyniausi, bet jie pataikė man į skruostą, truputį skauda. Tačiau klausykite, tai sportas, to negali nutikti. Negražu, kai žmonės iš tribūnų tai daro. Tai nenormalu“.

Paprašytas įvertinti savo veiksmą lemiamą momentą olandų kovotojas tikino, kad negali taip paprastai atsukti nugaros varžovui.

„Ringe nesistengiame apsaugoti vienas kito – juk norime vienas kitą nokautuoti. Viena maža klaida gali kainuoti viską. Gal žmonės ir sako, kad tai negražu, bet taisyklės sako, kad turime saugoti save visą laiką ir negalime atsukti nugaros. Tai mes ir darome ringe“, – sakė jis.

Teisėjai po kovos spaudos konferencijoje patvirtino, kad viskas vyko pagal taisykles. Kovotojas turėjo priklaupti po nokdauno, atsidurti ant ringo grindų arba paprašyti teisėjo nutraukti kovą – tik tokiu atveju teisėjas įsikiša.

„Olandas viską darė teisingai, pagal taisykles, bet iš šono atrodė nedžentelmeniškai. Nežinia, ką ten H. Grigorianas išdarinėjo. Manau, niekas nesuprato, kodėl jis nusisuko. Gal jam pasirodė, kad raundas baigėsi?“ – klausė S. Maslobojevas.

Kuvaldos nuomone, veikiausiai įvyko kažkoks nesusipratimas: „Gongo nebuvo, teisėjas kovos nestabdė, jis pats jokių ženklų nerodė. O taisyklės skelbia – ginkis visą laiką“.

Jis teigė neįsivaizduojąs, kaip pasielgtų patekęs į tokią situaciją: „Tikiuosi taip man nenutiks. Tačiau jeigu teisėjas nieko nesako, reiškia reikia pabaigti su varžovu. Gali būti, kad pasielgčiau panašiai“.

Pats M. Groenhartas po kovos buvo itin motyvuotas ir pasiryžęs kovoti dėl čempiono vardo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)