Praėjusį savaitgalį buvo apvogti iš Širvintų ir Marijampolės į Šventąją pailsėti atvykę vienos politinės partijos nariai. Jie savo nameliuose pasigedo rankinių, piniginių ir asmeninių daiktų. Nuostolius nukentėjusieji įvertino nuo 200 iki 840 eurų.

Tą patį savaitgalį pareiškimą policijai parašė ir vienoje iš J. Basanavičiaus g. kavinių vakarieniavusi moteris. Ji savo rankinuke pasigedo 500 eurų vertės telefono.

Šis savaitgalis ilgam įsimins ir pajūrio gelbėtojams. Šventojoje šėlo Lietuvos socialdemokratų partijos nariai, kurie į šį žvejų kaimą atvažiavo iš visos Lietuvos. Šventojoje tuo pat metu linksminosi ir baikeriai, kuriuos į pajūrį priviliojo „Beach Bike Fest“.

Šie du renginiai vertė koreguoti ir Palangos gelbėjimo tarnybos resursus. Mat gelbėtojai miesto paplūdimiuose daug darbo neturėjo, nes, pasak gelbėjimo tarnybos vadovo Jono Pirožniko, vanduo dar per vėsus, o ir publika buvo rami.

„Palangoje savaitgalį buvo ramu, pūtė vėsus šiaurės vėjas, o ir jūros vanduo vėsus, vos 14 laipsnių. Tad besimaudantieji tik įlįsdavo ir iškart maudavo į krantą. Kur kas daugiau darbo turėjome Šventojoje, kur vyko socialdemokratų sąskrydis ir baikerių fiesta. Ten pasiunčiau net 18 gelbėtojų, kurie tiesiog grandine stovėjo ant kranto ir tiesiog neleido bristi į vandenį. Nes daugelis tų dviejų sąskrydžių dalyvių buvo akivaizdžiai neblaivūs. Savo vyrams net liepiau aršiausius fotografuoti. Tik pamatę atsuktus į save telefonus aršiausieji apsisukdavo ir grįždavo į krantą“, - savaitgalio renginių įspūdžiai dalijosi J. Pirožnikas.

Savaitgalį Šventojoje poilsiavęs kaunietis Justas DELFI sakė, kad tomis dienomis tarp baikerių ir socialdemokratu tvyrojo įtampa: „Buvo keista matyti, kaip suaugusių žmonių grupelėms buvo sunku prasilenkti siauruose takeliuose - be susistumdymo jie neišsiskirdavo. Nenuostabu,juk ir vieni, ir kiti buvo ragavę alkoholinių gėrimų”.

Būtent dėl griežtos gelbėtojų pozicijos nelaimių išvengta. Triukšmingi renginiai Šventojoje tęsėsi iki paryčių. Tačiau gelbėtojams, kurie Palangos miesto ir Šventosios paplūdimiuose budi ir tamsiuoju paros metu, skęstančiųjų gelbėti neteko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)