Kur kas maloniau manyti, kad sijonų ir suknelių ilgis charakterizuoja pačių moterų nuotaiką, o ekonomika – trečias pagal svarbą veiksnys. Labai jau nesinori galvoti, kad sijonų ilgis iki vidurio blauzdų mums gresia netikėta krize. O midi ilgis, beje, jau įsivyravo. Dar pernai vasarą buvo populiarus čigonės įvaizdis su gana ilgu plačiu sijonu. Dabar dizaineriai ant podiumo paleidžia modelius griežtomis suknelėmis ir kostiumėliais, kuriems pavydėtų bet kuri gerų manierų Alfredo Hičkoko filmų herojė.

1970 metų sausį Pjero Kardeno ir Kristiano Dioro kolekcijose midi užėmė savo pozicijas, sukeldama mini sijonėlių gerbėjų šoką. Gyvenimas dar sykį patvirtino, kad vidutinis ilgis, neleisdamas apnuoginti daugiau, nei reikia, leidžia tinkamai pabrėžti figūros privalumus. Dizaineriai, žinoma, nepraleido progos tuo pasinaudoti.

Jų šiuolaikiniai kolegos neatsilieka. Paskutiniojoje Marc Jacobsas kolekcijoje puošnūs vidutinio ilgio sijonai-tulpės buvo derinami su kailiu puoštais laisvo kirpimo švarkeliais. Tas pats Marcas Jacobsas, bet jau Louiso Vuittono mados namams pieštuko tipo sijonus papildė prigludusiais švarkeliais. Išėjo kažkas panašaus tarp legendinio Balenciaga ir Christiano Dioro stiliaus 1940-aisiais. Sekite šiuo pavyzdžiu ir taisyklingai paskirstykite akcentus.

Svarbu neapsirikti ir su aksesuarais. Siauros Rolando Moureto suknelės-pieštukai puikiai derėjo su laiveliais aukštu kulniuku. Hičkoko sekretorės gerai žinojo šią taisyklę. Šiandien Alexanderis McQueenas pasiūlytų joms nebent prie griežto kirpimo midi suknelės su gilia apvalia iškirpte priderinti didžiulį krokodilo odos rankinuką.

Beje, jei šis žanras jums ne prie širdies, o biuro stiliaus dalykiškumas visiškai nežavi, visai nebūtina likti pagrindinės rudens madų tendencijos nuošalyje. Išeitį iš padėties siūlė tas pats Christianas Dioras dar savo debiutinėje 1947 metų kolekcijoje – labai puošnus midi sijonas su pabrėžta talija. Alexanderis McQueenas siūlo šio modelio dieninį ir vakarinį variantą, pasirūpindamas tomis, kurioms klubų apimtys neleidžia dėvėti aptemptų drabužių. Prie jo prisijungė Fibi Filo ir sukūrė romantiškos mergaitės juodai-baltais apdarais įvaizdį. Daugiasluoksnė Burberry suknelė su gilia iškirpte ir suvarstytais batais iki kelių tą pačią mergaitę pavertė hipe. Ir tuo iškart pasinaudojo Michaelis Korsas, pasiūlęs prie aukštų batų kaubojišką aksomo sijoną.

Kad ir kokį įvaizdį pasirinktumėte, nusprendusios įstoti į midi armijos gretas, nepamirškite pabrėžti talijos. Korsetu, kaip Rolandas Mouretas arba plačiomis juodomis aksomo juostomis, kaip Dolce & Gabanna, ar plonytėmis virvelėmis, kaip Michaelis Korsas. Ir galite neabejoti, kad mistiškas midi ilgis pavers jus trilerio, verto mažų mažiausiai “Oskaro”, heroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją