Tačiau seksualinė sveikata yra labai plati sąvoka, apimanti viską, pradedant apsisaugojimo nuo neplanuoto nėštumo klausimus ir lytiniu keliu plintančias ligas, ir baigiant geriausiais sekso žaisliukais ir pozicijomis, padedančiomis pasiekti didžiausią pasitenkinimą, rašo womenshealth.com.

„Niekada nebijokite kalbėtis su ginekologu apie savo seksualinį gyvenimą“, – pataria gydytoja Mary Jane Minkin, dėstanti akušeriją ir ginekologiją Jeilio universiteto medicinos mokykloje. – O jeigu bijote, susiraskite naują ginekologą!“

Akušeriai ir ginekologai visada palaiko seksualinio pasitenkinimo norinčias pacientes, tad jų patarimai gali padėti tai pasiekti pačiais sveikiausiais ir saugiausiais įmanomais būdais.

1. Lubrikantai yra viskas

Nors makšties sausumo problema dažniausiai kankina menopauzės metu, ji gali iškilti ir dėl žemo libido, didelio streso, taip pat kaip šalutinis kai kurių medikamentų poveikis. „Jeigu lubrikantų nepakanka, išbandykite ilgalaikio poveikio drėkinamąjį losjoną, kurį galima naudoti nuolat“, – pataria M. J. Minkin.

Kitas šios problemos sprendimo būdas – vibratorius. „Vibratoriai paskatina dubens kraujotaką, o padidėjus kraujotakai padidėja ir makšties lubrikacija“, – toliau dėsto specialistė. Pasak jos, vibratoriai gali padėti išvengti raumenų susilpnėjimo dubens srityje, kas ilgainiui gali sukelti seksualinę disfunkciją ir tapti skausmingo sekso priežastimi.

2. Ištieskite sau ranką, tiesiogine prasme

Ginekologė Kelly Culwell iš Kalifornijos sako: „Jeigu jums sekso metu sunku pasiekti orgazmą, pagalvokite, ar jį patyrėte pastaruosius tris kartus kai masturbavotės“.

Jeigu atsakymas teigiamas, tuomet savęs lietimas sekso metu arba abipusė masturbacija gali padėti sumažinti įtampą ir nerimą, kurie susiję su sėkmingu jūsų ir jūsų partnerio lytinio akto užbaigimu.

„Tai taip pat gali padėti jums ir jūsų partneriui išsiaiškinti geriausius pasitenkinimo būdus, – sako K. Culwell. – Taip įsitikinsite, kad seksas yra malonus jums abiem.“

3. Plaukitės rankas

Kartais geriausias būdas „purvinesniam“ seksui užtikrinti – kuo didesnė švara. Akušerė ginekologė Sherry Ross, parašiusi knygą „Shre-ology“, teigia: „Prieš seksualinį aktyvumą reikia atkreipti ypatingą dėmesį į rankas ir pirštus, nes jie dažniausiai būna nešvarūs, su nepageidaujamomis bakterijomis.“

Dažniausiai ant plaštakų ir pirštų aptinkamos E. coli bakterijos, kurios čia patenka iš išmatų. „Jeigu E. coli perduodama į vaginą, ji gali sukelti makšties ar šlapimo takų infekciją“, – teigia medikė.

Tai neabejotinai privers padaryti pauzę seksualiniame gyvenime, kol pasveiksite (ir kas to nori?). Tad prieš atsiduodami kūniškiems malonumams visada nusiplaukite rankas su muilu ir šiltu vandeniu. Savaime suprantama, ši taisyklė galioja abiem partneriams. Ir jūsų vagina už tai jums vėliau padėkos. Patikėkite.

4. Ieškokite pokyčių

Kai ilgą laiką esate su tuo pačiu partneriu, gali apimti jausmas, kad įjungtas autopilotas. Niekas nesiginčys, kad tai vienas neseksualiausių jausmų. Tačiau seksualiniam gyvenimui paįvairinti visai nereikia vytinių ar grandinių, teigia akušeris ginekologas Michaelas Krychmanas, vadovaujantis Seksualinės sveikatos centrui Niuporte, Kalifornijos valstijoje.

Žinoma, jeigu jums abiem norisi išbandyti kažkokias keistenybes, pirmyn. Tačiau jeigu ieškote subtilesnių seksualinio gyvenimo paįvairinimo būdų, M. Krychmanas rekomenduoja pakeisti jums abiem įprastą pozą, vietą (gal išbandykite virtuvės stalą?) ar dienos metą. Taip pat specialistas siūlo išmėginti pasimatymų programėles, tokias kaip „In The Mood“, kurios padeda poroms smagiai planuoti karštus susitikimus.

5. Žinokite savo kampus

„Moterims, kurioms lytiniai santykiai kelia stiprų vidinį skausmą, gali padėti skirtingų pozų išbandymas“, – sako akušerė ginekologė Sara Twogood, dėstanti klinikinę akušeriją ir ginekologiją Kalifornijos medicinos mokykloje.

Pasak jos, galima penio kampą reguliuoti taip, kad įsiskverbimas būtų patogesnis, tam reiktų išbandyti naujas pozas ir pakoreguoti dubens pozą. Vis dėlto, geriausia poza ir kampas kiekvienai moteriai skiriasi, tad nevenkite eksperimentų, kol rasite geriausiai jums tinkantį variantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)