Kaip DELFI Piliečiui pasakojo G. Čižauskas, apie 22 val. vakaro Londono laiku, kai įvyko tragedija, jis dirbo „Hilton Bankside“ viešbutyje, 30 metų statybų kompanijos jubiliejaus renginyje, kur dalyvavo 600 svečių.

„Vienu metu kolega priėjo prie manęs, išsitraukė savo telefoną ir rodydamas naujienas liūdnai ištarė – „Ką tik prie Londono tilto įvyko teroro ataka, žuvo žmonės, yra daug sužeistų... Niekšai, kas gali taip elgtis...“, – prisiminė lietuvis.

Pasak jo, tuomet jis pradėjo pastebėti, kaip žmonės žvilgčioja į savo telefonus, atsakinėja į žinutes, kurias tikriausiai siuntė artimieji ir draugai, skambina.

„Vėliau apsauga pradėjo svečių nebeišleisti iš viešbučio dėl saugumo sumetimų. Kai kurie svečiai prieidavo pasiteirauti, ar mes ką nors žinome, kodėl apsauga liepė visiems likti viduje, ar girdėjome kokias nors naujienas. Nuotaikos šiek tiek keitėsi – personalas ir toliau stengėsi šypsotis ir tęsti darbą, kaip įprasta, didžėjus stengėsi leisti linksmas šokių dainas, kad svečiai nesustotų linksmintis ir turėtų mažiau laiko naršyti savo telefonuose. Kai kurie svečiai šoko, tačiau kiti vaikščiojo sunerimę; dar kiti sėdėjo priimamajame ir ramiai šnekučiavosi; dar kiti kurį laiką paskaitę telefonuose žinutes ar naujienas, puldavo pasakoti kitiems kas nutiko. Vienam iš svečių padėjo išeiti į atokesnę vietą, kadangi jis labai susigraudino, – tai galėjo būti susiję su ką tik įvykusiomis atakomis“, – pasakojo vyras.

Tragedijos naktį Gediminui teko dirbti iki 3.15 val. Jis prisimena, kad einant link namų buvo juntama keista nuotaika: „Visi vienas į kitą žiūrėjo įtartinai. Visus praeivius bandai nužvelgti – ką nešasi su savimi, kaip elgiasi. Buvo jaučiama didelė įtampa. Virš galvų be sustojimo skraidė sraigtasparniai, po miestą važinėjo daugiau nei įprasta policijos automobilių.“
Išpuolis Londone lietuvio akimis. Foto / Gediminas Čižauskas

Pasak Gedimino, gyvenimas Londone vis dar negrįžo į įprastą ritmą – kavinės, barai ir restoranai tuštesni nei įprastai, viešajame transporte jaučiama įtampa.

„Saugiai jaustis labai sudėtinga, dauguma žmonių atrodo įtartini. Teko važiuoti su metro pro Londono tilto stotelę, kuri buvo uždaryta ir niekas ten nestojo, pravažiuojant ją mašinistas šiek tiek sulėtino greitį, teko pamatyti, kad viduje – visiška tuštuma, o tai labai neįprastas reginys, kai įprastai galima matyti didžiulius žmonių srautus“, – prisiminė G. Čižauskas.

Kaip pasakojo lietuvis, dabar mieste vykdomos anti teroristinės operacijos, matoma daugiau pareigūnų nei įprastai.

„Teko matyti, kaip grupė pareigūnų trumpai pasitarę užsidėjo pirštines ir įbėgo į pastatą, lauke buvo palikti keli policijos automobiliai. Kai kurie keliai yra uždaryti, viskas tikrinama. Vadybininkai savo darbuotojams siunčia žinutes, bando surasti visus, darbovietėse vyksta neplanuoti susirinkimai“, – apie situaciją Londone papasakojo lietuvis.

Gyvenate Londone? Norite pasidalinti savo patirtimi? Papasakoti, kaip jaučiatės? Jūsų minčių lauksime el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Londonas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)