Pavyzdžiui, asmenys, kurie keliauja dažnai, greičiau susideda lagaminą, be to, tam per daug neskiria dėmesio, nesismulkina ir visko nesusirašo ant popieriaus. Jiems tai beveik tas pats, kaip išvykti į sodybą savaitgaliui - dantų šepetėlis, keletas drabužių pamainų, ir viskas!
Pasak psichologų, tokie asmenys yra ryžtingi, trykšta pasitikėjimu savimi, žino, kad nėra neįveikiamų kliūčių. Jie gana plačių pažiūrų, atviri naujovėms, smalsūs ir komunikabilūs.

Tačiau kai kuriems asmenims kelionė yra įvykis, prilygstantis pasaulinio lygio reiškiniui. Likus savaitei iki kelionės, smulkiai rašo, ką dėsis, pildo sąrašą, pradeda krautis drabužių krūveles ir avalynę. Viską apgalvoja nuo dantų krapštukų, vaistų iki siūlų. Tyrimo duomenimis, tokie asmenys yra gana kategoriški, ne itin lankstūs, permainos jiems sukelia nerimą, nestabilumą. Jiems norisi aiškumo, konkretumo, dažnai mėgsta vadovauti, įsakinėti. Jų devizas - „Man neaiškink, aš pats!".

Aišku, lagamino turinys priklauso nuo to, kur vykstate ir kuriam laikui. Tačiau jei išsiruošėte į kokią Europos šalį, tai pakaks ir drabužių, būtinų vaistų, dantų šepetėlio. Visa kita nesunkiai galima įsigyti ir būnant užsienyje.

Koks jūsų lagaminas, toks ir jūs?

Iš tiesų, kaip žmogus kraunasi lagaminą, galima pasakyti apie jo savarankiškumo bei organizuotumo lygį.

Pirma, kai kurie susideda daiktus patys ir laiku, o kai kuriems reikia nuolatinio patvirtinimo, tarsi balso iš šalies „Užteks ir vieno megztuko, kam tau trys?" arba „Gal dar striukę nuo lietaus prigriebk ir atsarginius batus". Atrodo, kad tas kažkas kitas žino geriau, ko reikia prireikti keliaujančiajam.

Antra, tas žmogus, kuris baiminasi, jog kažką pamirš (asmens tapatybės kortelę, skystį lęšiams, dantų krapštukus ar dar ką), greičiausiai ir gyvenime per daug nerimauja, išgyvena dėl smulkmenų. Ką tokiu atveju daryti? Įsivaizduokite kelionę ir suvoksite, kad beveik nieko nėra nepakeičiamo, be ko neišsiverstumėte. Svarbiausia - patogi avalynė, drabužiai ir kelionės dokumentai.

Dauguma problemų, kurios kyla susikraunant lagaminą, gali būti susijusios su šiomis aplinkybėmis:

vykstate su vaikais. Tai iš tiesų galvos skausmas - čia būtina daug ko nepamiršti (čiulptukų, buteliukų, seilinukų, sauskelnių pakeitimui) ir dar apgalvoti, ką imsi į lėktuvo saloną, o ką priduosi į bagažo skyrių);

nerimaujate, kad atsidursite toli nuo namų be įprastinių savo daiktų, todėl jų dedate tuo daugiau, kuo didesnis jūsų nerimo lygis;

mintys apie tai, kad kelionės metu reikės kažką nusipirkti (o tai jau papildomos išlaidos), jus varo į neviltį iki tokio lygio, kad susikraunate beveik visą kambarį – iki nuotraukų bei žaislų;

jeigu kelionė jums yra tarsi pabėgimas nuo savęs, trokštate „pasijusti kitu žmogumi", esate nusiteikę avantiūrai, norite padaryti kažkam įspūdį, tai ir lagaminas atrodys atitinkamo turinio.

Nuo esmės – prie detalių

Blaškymasis prasideda ten, kur nėra aiškumo. Susitelkite į savo kelionės tikslą, apsvarstykite, ko jai būtiniausiai reikia, ką norite nuveikti per atostogas, kaip išnaudoti supančios gamtos privalumus, tuomet viskas turėtų stoti į savo vietas.

Pagelbės sąrašas: surašykite, ką būtiniausia turite imtis (nardymo įrangą, bėgimo batelius, kremą nuo saulės), o paskui pereikite prie smulkmenų.

Paskirstykite daiktus – ką atiduosite į bagažą, o ką pasiimsite kaip rankinį bagažą.

Imti viską, kas geriausia?

Atostogos – visuomet šventė, išsiilgtas laikas, todėl ir norisi jas praleisti linksmai, sklandžiai, įspūdingai, įsileidžiant naujus jausmus, potyrius, išgyvenimus.

Kodėl geriau yra mažiau drabužių, o ne daugiau? Todėl, kad daug drabužių išbalansuoja (viską norisi parodyti, pasipuošti, vis ieškote progų apsirenti turimais drabužiais), o antra, savi daiktai užmuša naujovių įspūdį. Jei norėjote naujos aplinkos, naujos būsenos, pailsėti nuo įprastų dalykų, tai kodėl tempiatės ties daug senos aplinkos? Būtent naujas gūsis ir sukuria atostogas. Neprisiriškite prie daiktų.

Tačiau išties yra žmonių, kurie be savo daiktų neįsivaizduoja jaukumo, todėl gabenasi nuotraukas, netgi pagalves vien tam, kad jaustųsi kaip namie. Pirma, taip elgiasi meniškos natūros žmonės, pavyzdžiui, artistai, kurie yra pavargę nuo dažnos vietovių kaitos, todėl saugumo ir namų jausmą jiems dovanoja įprasti daiktai. Antra, taip elgiasi itin nerimaujantys, nepasitikintys savimi bei kitais žmonės, kurie blogai jaučiasi, būdami toli nuo namų. Jei nesate vienas iš jų, ilsėkitės tradiciškai – su minimumu savo daiktų ir su maksimumu naujų įspūdžių bei netikėtų pokyčių! Atsiverkite naujiems iššūkiams.

Parengta pagal užsienio spaudą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)