Visą savaitę su nerimu stebėję permainingus orus, šeštadienio ryte alytiškiai lengviau atsikvėpė – už lango švietė saulė ir žadėjo puikią dieną. Į miestą atvyko būrys olimpiečių, o ir patys miestiečiai iš pat ryto rinkosi į pagrindinę renginio aikštę šalia Jaunimo parko, kuriame išsibarstė 72 sporto rungčių trasos.

Įžiebus Olimpinės dienos deglą, jį estafete drauge su sportiškais Alytaus mokiniais nešė olimpiečiai Brigita Virbalytė, Vaida Žūsinaitė, Saulius Ritteris, Rokas Guščinas, Rokas Milevičius, Simona Krupeckaitė, Diana Lobačevskė ir Mindaugas Griškonis bei parolimpietis Algirdas Tatulis.

Suliepsnojus Olimpinės dienos ugniai, šventės dalyviai apšilo masinėje „Impuls“ mankštoje ir pradėjo rikiuotis prie starto linijos bei ruoštis bėgti tradicinę lietuviškąją olimpinę mylią (1988 m).

Visuose Olimpinės dienos bėgimuose dalyvavo įvairiausių sporto šakų atstovai, ypač aktyvūs buvo irkluotojai, kurių atstovui Dominykui Jančioniui netgi pavyko iškovoti sidabro medalį 5 km distancijoje.

Olimpinis vicečempionas irkluotojas Saulius Ritteris savo pasirodymu taip pat liko patenkintas: „Nors bėgimas nėra mano pati stipriausia pusė, bet buvo be galo smagu bėgti, norėtųsi daugiau tokių rungčių ir daugiau tokių renginių“.

Šventei ypatingą atmosferą suteikė atvykusios olimpiečių šeimos su mažais vaikais. Maratonininkė Diana Lobačevskė laimėjo moterų 10 km bėgimą, o tuo tarpu jos dukra drauge su tėčiu Mindaugu Griškoniu sėkmingai įveikė vaikų distanciją. Dviratininkė Simona Krupeckaitė, į šventę atvykusį su sūnumi, jį nedvejodama užregistravo į vaikų dviračių varžybas.

Olimpinės dienos metu baigėsi ir Lietuvos mokyklų žaidynių finalai, kuriuose dalyvavo apie 600 mokinių iš visos Lietuvos, besivaržiusių tinklinio, rankinio, krepšinio, stalo teniso, šaudymo varžybose.

Visus metus vykusiose žaidynėse mokiniams teko įveikti ne vieną atrankos etapą, tad į Alytų suvažiavo pačios sportiškiausios mokyklos. Jaunieji nugalėtojai buvo apdovanoti didžiojoje renginio scenoje, o medalius ir prizus jiems įteikė olimpiečiai Simona Krupeckaitė, Saulius Ritteris bei sporto organizacijų atstovai.

Kitais metais Olimpinė diena vyks Panevėžyje. Ta proga šventei besibaigiant LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė drauge su Alytaus mero pavaduotoja Vale Gribiene Olimpinės dienos vėliavą perdavė Panevėžio miesto merui Ryčiui Mykolui Račkauskui ir palinkėjo sėkmingo renginio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)