Pirmame kėlinyje nedaug pavojingų progų prie kauniečių vartų sukūrę čempionai dominavo aikštės viduryje, bet leido varžovams sukurti dvi pavojingas kontratakas, iš kurių viena pasibaigė Ernesto Mickevičiaus įvarčiu. Antrame momente komandą išgelbėjo Saulius Klevinskas, neleidęs Aurimui Raginiui per save perkelti kamuolio.

Antrame kėlinyje „Kauno Žalgiris“ padvigubino rezultatą, kai įvartį pelnė Mario Duque, savo ruožtu, vilniečiams buvo juoda diena – varžovų vartai buvo tarsi užkeikti. Kauniečius gelbėjo tiek jaunystę prisiminęs vartininkas Modestas Stonys, tiek vartų konstrukcija, taip pat keli žalgiriečių smūgiai mačo pabaigoje skriejo visiškai arti tikslo.

Nors „Žalgiris“ po 14-ojo turo kovų išlaikė šešių taškų atotrūkį nuo Marijampolės „Sūduvos“, kuri praėjusiame mače nusileido „Trakams“, tačiau treneris Valdas Dambrauskas liko labai nusivylęs savo komandos parodytu žaidimu Kaune ir dėl pralaimėjimo prisiėmė kaltę sau.

„Pasiekėme dugną. Visiškai nepasisekė paruošti komandos šioms rungtynėms, jos motyvuoti, ypač pirmame kėlinyje. Nepasisekė žaisti efektyviai ir su ta kokybe, kurią turime. Prieš kelis turus, kai turėjome gana ilgą pergalių seriją, užmigome ant laurų, galvojome, kad visą laiką mums dabar eisis taip lengvai ir čempionate nebus ką veikti.

Prisiimu atsakomybę, nes tai yra mano pralaimėjimas – nesugebėjau užkirsti kelio toms priežastims anksčiau. Nepavyko prisibelsti iki žaidėjų sąmonių, nors dirbome ir stengėmės tą padaryti“, – po mačo pasakojo „Žalgirio“ strategas.

Į šį mačą, kaip ir visur kitur, komandą atlydėjo ištikimieji „Pietų-IV“ sirgaliai, kurie pirmame kėlinyje dėl paskelbto protesto tylėjo.

„Mums jų palaikymo labai trūksta. Mes su jais ir bendraujame, ir turėjome susitikimą, ir suprantame jų problemas. „Žalgiris“ yra neatsiejamas be „Pietų-IV“, o „Pietų-IV“ yra neatsiejama be „Žalgirio“. Tai – vienalytis organizmas, kurį padalinus pusiau skauda ir vienai, ir kitai pusei. Trūksta jų energijos, palaikymo ir pozityvių minčių“, – teigė V. Dambrauskas.

Artimiausias rungtynes sostinės klubas žais birželio 7-ąją dieną Liepojos mieste, Latvijoje. Kontrolinė akistata su „Liepaja“ futbolininkais prasidės 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)