Būtent Turkijos rankininkės bus mūsų rinktinės varžovėmis ir Europos čempionato atrankos varžybose.

Nuo pat pirmų rungtynių minučių aikštėje įsivyravo lygi ir kieta kova. Nei vienai iš komandų nepavyko susikurti solidesnio pranašumo. Mūsų ekipa puolime žaidė universaliai ir išnaudojo kur kas didesnį kiekį žaidėjų, tuo tarpu Turkija visą savo puolimą grindė Asu Iskit metimais. Prieš ilgąją pertrauką puikiai vartuose sužaidė Amanda Vareikienė ir po pirmų 30 minučių švieslentėje buvo užfiksuota visiška lygybe – 15:15.

Vaizdas aikštėje per daug nekito ir po ilgosios pertraukos. Vis tik įpusėjus antram kėliniui, turkėms buvo pavykę atitrūkti. Vienu metu šeimininkių pranašumas jau siekė 3 įvarčius (21:18), tačiau tuomet „sausą“ atkarpą 4:0 laimėjo Lietuvos rinktinė ir perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas. Iki pat finalinio švilpuko daugiau nei vienai komandai nepavyko atitrūkti didesniu nei vieno įvarčio skirtumu, o rungtynių pabaigą drausmingiau sužaidė Lietuvos merginos.

Likus mažiau nei minutei rezultatas dar buvo lygus 26:26, tačiau turkėms sustabdyti pergalingo Živilės Jurgutytės metimo nepavyko. Per likusį laiką lietuvės pademonstravo geležinę gynybą ir šventė pergalę rezultatu 26:27.

Rinktinės treneris Bo Miltonas Andersonas teigė, jog dvikova buvo labai sudėtinga, tačiau jis yra patenkintas merginų pasirodymu.

„Tai buvo labai sudėtingas mačas, kadangi merginoms dar sunkiai sekėsi prisitaikyti ir prie vietos klimato. Matėsi, jog sunku rungtyniauti tokiame karštyje, tačiau jos kovojo iš paskutiniųjų ir tai lėmė pergalę. Visa komanda daug dirba treniruotėse ir tiki tuo, ką mes darome. Be abejo, dar yra daug taisytinų dalykų mūsų žaidime, tačiau dirbant treniruotėse ir rungtynėse tas norimas žaidimas turi ateiti.“

Penktadienį 19.00 val. Lietuvos moterų rinktinės laukia kova su Makedonijos nacionaline komanda, kuri ketvirtadienį 29:35 nusileido olimpinėms čempionėms rusėms.

Lietuvai Marija Gedroit pelnė 5 įvarčius, Brigita Ivanauskaitė ir Roberta Ivanauskaitė – po 4, Audinga Kniubaitė ir Živilė Jurgutytė – po 3, Jūratė Žilinskaitė, Neringa Gudaitytė, Inesa Verbovik – po 2, Simona Kazlauskaitė ir Greta Kavaliauskaitė – po 1 įvartį.

Turkijos ekipoje išsiskyrė Asu Iskit (9 įvarčiai), Mervi Adyaman, Umu Bedel ir Fatma Atalar (po 4).