Per tą laiką spėjau pakalbėti su visais artimiausiais bičiuliais, buvusiais Singapūre, susidėliojau sąrašą vietų, kurias noru aplankyti, ir pasidomėjau ten galiojančiomis taisyklėmis. Kadangi, šalis nėra pigi, nusprendžiau rezervuoti nakvynę jaunimo hostelyje. Jo vieta buvo tikrai puiki, prie pat metro, vos už kelių stotelių nuo centro. Deja, jau pirmą vakarą supratau, kad išaugau tokį keliavimo būdą ir miegoti bendruose kambariuose su kitais 11 skirtingų lyčių, rasių, religijų, higienos suvokimo ir knarkimo lygio žmonių man nebe patinka. Pirmąją naktį miegojau vos dvi valandas, bet pati kalta, kad ausų kištukus palikau namuose. Šiaip, „CrowdInn Hostel“ man patiko, nedrasko piniginės, pusryčiams išverda kiaušinių, duoda uogienės ir organizuoja nemokamas ekskursijas su paspirtukais. Ko daugiau reikia pigiai prasisukti norintiems keliautojams? Nakvynę šiame hostelyje galite rezervuoti paspaudę šią nuorodą.

Toliau surašiau vietas, kuriose spėjau apsilankyti per 3,5 dienos. Tik turiu paminėti, kad aš pernelyg neskubėjau visko pamatyt, ne visur ėjau ir galbūt ne viską išbandžiau. Čia aš pateikiu tik tai, ką pasirinkau pamatyti. Tiesą sakant, laisvo laiko turėjau nemažai, todėl jį leidau rašydama ir gerdama kavą.

Straipsnio pabaigoje pateikiau išlaidų sąrašą, kad jums būtų lengviau įsivaizduoti, kiek kainuoja viešnagė Singapūre. Nevalgiau užpilamų sriubų, bet ir nevakarieniavau prabangiuose restoranuose. Taip pat, negeriu alkoholio ir nerūkau, todėl išlaidos nėra didelės. Visgi, jei norėtumėte pakeliauti dar pigiau, siūlyčiau gerti mažiau kavos („Starbucks“ kavos mažas puodelis kainuoja daugiau nei 4 EU), maistą pirkti parduotuvėse ir vakarienę valgyti toliau nuo centro esančiuose rajonuose, tokiuose kaip Little India. Taip pat, čia nebūtina pirkti geriamo vandens. Beveik visur galite rasti nemokamus vandens aparatus ir pasipildyti gertuvę.

1 DIENA

Botanikos sodas


Kai ryte dar viskas uždaryta, o jums miegoti nesinori, sėskite į metro (MRT) ir važiuokite iki Singapūro botanikos sodo. Parkas pilnas keturkojų, bėgiojančių ar tai-chi praktikuojančių miestiečių. 150 metų senumo parkas yra viena populiariausių vietų tiek tarp vietinių, tiek tarp miesto svečių.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Botanic Gardens (MRT)

Kaina: nemokamas

Darbo laikas: 05.00 – 24.00 val.

Nacionalinis orchidėjų sodas


Anksčiau minėtame Botanikos sode yra įsikūręs ir orchidėjų sodas, kuris patiks visiems, mėgstantiems gėles. Nors pačiai ir nepatinka gėlės, nusipirkau bilietą ir nuėjau pasižiūrėti orchidėjų. Čia auginama daugiau nei 1 tūkst. orchidėjų rūšių ir dar apie 2 tūkst. jų hibridų. Tiesa, turistai pamatyti gali maždaug 600 skirtingų orchidėjų.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Botanic Gardens (MRT)

Kaina: 5 SGD (~3,32 EU)

Darbo laikas: 08.30 – 19.00 val.

Įlankos sodas


Pakrantėje įsikūręs parkas užima 101 hektaro plotą ir yra pelnęs ne vieną apdovanojimą. Jame pasivaikščioti patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, kuriems čia įrengtos specialios aikštelės.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Bayfront (MRT)

Kaina: nemokamas, jei imate pasivažinėjimą po sodą su audiogidu – 8 SGD (~5.32 EU)

Debesų miškas


Cloud Forest galite pamatyti tropinius augalus, kurie auga net 2 tūkst. metrų virš jūros lygyje. Po kupolu įrengtas ir 35 metrų aukščio krioklys. Pakilus liftu iki viršutinio aukšto, galima pasivaikščioti padangėmis. Beje, rūkas čia paleidžiamas 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 ir 20.00 valandomis kiekvieną dieną.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Bayfront (MRT)

Kaina: 12 SGD (~7,98 EU)

Darbo laikas: 09.00 – 21.00 val.

Gėlių kupolas


Į Gineso rekordų knygą įtrauktas stiklinis šiltnamis pakerės visus. Net ir aš, nebūdama didelė augalų mėgėja, likau sužavėta. Man labiausiai patiko kaktusai, augantys tarp Alisos ir kitų Stebuklų šalies veikėjų, bei baobabai. Jie man priminė knygą „Mažasis Princas“.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Bayfront (MRT)

Kaina: 12 SGD (~7,98 EU)

Darbo laikas: 09.00 – 21.00 val.

Merlion parkas


O kavos atsigerti aš visuomet eidavau prie Merlion statulos. Merlion – tai nacionalinė Singapūro ikona, liūtas su žuvies uodega. 1972 metais atidengta statula yra viena populiariausių vietų visame mieste, prie jos nuolat fotografuojasi šimtai turistų. Sakoma, kad žuvies uodega simbolizuoja Singapūro, kaip žvejų kaimo, pradžią, o liūto galva – originalų miesto pavadinimą Singapura, kuris iš malajų kalbos išvertus reiškia liūto miestą.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Raffles Place (MRT)

Kaina: nemokamas

2 DIENA

Singapūro krantinės


Antrąją dieną nusprendžiau neskubėti ir pasivaikščioti po dvi populiariausias Singapūro krantines. Ryte čia itin ramu, beveik nei viena kavinė ar restoranas nedirba, tačiau vakarop prasideda gyvenimas. Krantine keliauti galima tiek dviračiais, tiek pėsčiomis, čia taip pat galite nusipirkti pažintinį pasiplaukiojimą laivu.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Raffles Place (MRT)

Kaina: nemokamai

Azijos civilizacijų muziejus


Į Azijos civilizacijų muziejų užsukau neplanuotai, ieškodama vietos, kur galėčiau pasislėpti nuo vidurdienio karščio. Nežinau, kiek šis muziejus įdomus tiems, kurie nesidomi Azija, tačiau man, kaip gidei, jis buvo įdomus. O geriausia dalis ta, kad už bilietą nereikėjo mokėti, nes buvo paskutinė Muziejų dienos diena, kuomet visi muziejai yra nemokami.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Raffles Place (MRT)

Kaina: 8 SGD (~5,32 EU)

Darbo laikas: 10.00 – 19.00 val. (kasdien), 10.00 – 21.00 val. (penktadieniais)

Kinų kvartalas


Singapūre esantis Kinų kvartalas yra puiki vieta nusipirkti suvenyrų ir pavalgyti. Čia taip pat galite pasėdėti su vietiniais jų pamėgtoje aikštėje prieš budistinę šventyklą, kurioje saugomas Budos dantis. Vietiniai čia snaudžia, žaidžia, valgo ar kalbasi.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Chinatown (MRT)

Pietums – pigiausias „Mišelin“ patiekalas pasaulyje

O jei jau esate Kinų kvartale, užsukite į „Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle” restoranėlį, kur galėsite paragauti pigiausio pasaulyje „Mišelin“ patiekalo. Man pasisekė, nes eilės nebuvo jokios, tačiau esu girdėjusi, kad kartais tenka palaukti. Už vištieną su sojos padažu ir nūdlais sumokėjau 4,50 SGD (~2,99 EU).

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Chinatown (MRT)

3 DIENA

Trečiąją dieną supratau, kad pamačiau beveik viską, ką ketinau, todėl didelę dienos dalį praleidau ilsėdamasi, gerdama kavą ir rašydama. Nors šiaip nesu priklausoma nuo kavos, tačiau Singapūre man jos norėjosi labiau nei maisto.

Singapūro zoologijos sodas

Singapūro zoologijos sodas buvo mano didžiausia svajonė ir vieta, kurią norėjau pamatyti labiausiai. Nors labai skeptiškai žiūriu į zoologijos sodus, nes, manau, kad daugelyje jų gyvūnai yra laikomi netinkamomis sąlygomis, tačiau Singapūro zoologijos sodas mane sužavėjo.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Choa Chu Kang (MRT), toliau reikia sėsti į 927 autobusą, arba Ang Mo Kio (MRT), toliau reikia sėsti į 138 autobusą

Kaina: 33 SGD (~21,97 Eu)

Darbo laikas: 08.30–18.00 val.

Šviesų ir muzikos šou prie supermedžių


Šviesų ir muzikos šou prie supermedžių pasilikau desertui – paskutiniam vakarui. Tuo metu, kai viešėjau Singapūre, šou buvo rodomas pagal „Žvaigždžių karų“ garso takelį. Į parką ateikite anksčiau, pasirinkite gerą vietą su vaizdu į tris pagrindinius medžius ir tiltą. Šou trunka 15 minučių.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Bayfront (MRT)

Kaina: nemokamai

Šou laikas: 19.45 ir 20.45 val.

4 DIENA

O paskutiniąją dieną Singapūre aš tik tempiau laiką iki skrydžio, bet pasinaudojau proga ir nuvažiavau iki Marina Bay prekybos centro, ten pasivaikščiojau, pavarvinau seilę, išsirinkau, ką pirksiu kitą kartą atvažiavusi ir dar kartą nuėjau į „Starbucks“ atsigerti kavos.

Marina Bay Sands prekybos centras


Tai vienas populiariausių prekybos centrų Singapūre, kuriame galima rasti daugybę visame pasaulyje žinomų prekės ženklų. Net, jei ir neketinate nieko pirkti, tačiau pasivaikščioti vis vien įdomu. Tuo tarpu aš galėjau palyginti parduotuvių asortimentą Tailande ir Singapūre. Jei Bankoko prekybos centruose drabužiai ar aksesuarai itin blizgūs, Singapūre dominuoja ramesnės spalvos ir mažiau, kaip sakė viena iš pardavėjų, „blink blink“.

Artimiausia viešojo transporto stotelė: Bayfront (MRT)

Darbo laikas: 10.30 – 23.00 val. (sekmadienį – ketvirtadienį), 10.30 – 23.30 val. (penktadienį – šeštadienį)

IŠLAIDOS

O toliau pateikiu išlaidų sąrašą, kam ir kiek išleidau. Į šią sumą neįskaičiuoti tik lėktuvo lėktuvo bilietai.

Maistas: 143,95 SGD (~95,83 EU)

Lankytini objektai: 61.00 SGD (~40,61 EU)

Transportas: 24.60 SGD (~16,37 EU)

Nakvynė: 70.00 SGD (~46,60 EU)

Kitos išlaidos: 5.00 SGD (~3,32 EU)

VISO – 234.55 SGD (~156,15 EU)