Jade augo normaliai, kol pernai rugpjūtį per atostogas Meksikoje ji paslydo ir susitrenkė pakaušį. Vėliau mažajai mergaitei iš Brajeno miestelio, Teksaso valstijos, ėmė dvejintis akyse ir ji ėmė žvairuoti. Tėvai Vicky ir Troy Bridier nuvežė dukterį į ligoninę.

Medikai atlikto kompiuterinės tomografijos ir magnetinio rezonanso tyrimus ir rugpjūčio 24 d. šeimai pranešė, kad mergaitės smegenyse yra neoperuotinas smegenų auglys – DIPG (difuzinė smegenų tilto glioma).

Jade būklė labai greitai prastėjo, jau po kelių dienų ji nebegalėjo vaikščioti, valgyti, šlapintis ir kalbėti. Jos paskutiniai žodžiai buvo: „Mamyte, aš noriu namo.“ Po penkių dienų nuo diagnozės nustatymo, rugpjūčio 29 d., Jade mirė.

Dabar 42 m. Vicky siekia skleisti informaciją apirę šį retos formos vėžį.

„Kai gydytojai diagnozavo mano dukrai DIPG, anksčiau nebuvau apie jį girdėjusi. Tačiau giliai širdyje žinojau, kad ji ilgai negyvens. Ji labai greitai prarado kiekvieną svarbią funkciją ir gebėjimą. Mes net neturėjome laiko visa tai suvokti“, – pasakojo moteris.

Vicky po dukters mirties sukūrė interneto svetainę „Troopers Angel Jade“ ir renka lėšas DIPG vėžio tyrimams. Jau surinko beveik 70 tūkst. JAV dolerių.

„Per pastaruosius šešis dešimtmečius nepasiekta jokios pažangos tiriant DIPG. Reikia pokyčių, ir mano misija yra surasti vaistą“, – sakė moteris.

DIPG yra itin agresyvi smegenų vėžio forma, šią ligą labai sunku gydyti, nes auglys yra smegenų pamate. Dažniausiai šis vėžys nustatomas vaikams nuo ketverių iki vienuolikos metų. Liga pažeidžia smegenų dalį, atsakingą už širdies veiklą, kvėpavimą, rijimą, regą ir pusiausvyrą. Po diagnozės vaikai dažniausiai išgyvena tik metus.

Kiekvienais metais DIPG yra diagnozuojamas maždaug 300 vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)