Sportuoju jau trejus metus. Pradėjau eiti į treniruotes, kai užsibrėžiau tikslą priaugti raumeninės masės. Buvau labai liekna, svėriau vos 45 kg. Jaučiausi nekaip, nepasitikėjau savimi, dėl to ir pradėjau sportuoti.

Kūno pokyčiai

Pirmos treniruotės buvo neintensyvios (3 kartai į savaitę). Sportu siekiau patobulinti kūno linijas, priaugti svorio. Jau po mėnesio pastebėjau nedidelius pokyčius, kurie paskatino toliau siekti tikslo ir judėti pirmyn.

Iš pradžių sveikai nesimaitinau, neturėjau specialaus mitybos plano, valgiau daug. Maitinausi kaloringu maistu (saldumynais, greitu maistu, pica ir t. t.) ir neskaičiavau, kiek turiu suvartoti baltymų, angliavandenių, riebalų. Tuomet sporto pagalba greit priaugau keletą kilogramų, bet tai buvo tik pradžia.

Kur kas greičiau pradėjo didėti kūno apimtys ir svoris tuomet, kai pradėjau skaičiuoti, kiek turiu ko suvalgyti. Kasdien suvartodavau 200 g baltymų, 350 g angliavandenių, pusryčiams susiplakdavau 100 g avižų kokteilį su proteinu, pietums valgydavau 2 kartus po 150 g vištienos filė ir 100 g ryžiais, o vakarienei vėl susiplakdavau 100 g avižų su proteinu. Užkandžiams valgydavau bananą, neatsisakydavau ir šokolado.

Kūno pokyčiai

Taip maitindamasi gana greit priaugau raumeninės masės, atrodžiau stambesnė, apvalesnių bei didesnių kūno apimčių. Tuomet svėriau 66 kg, per porą metų priaugau net 20 kg.

Stengiausi eksperimentuoti ir atrasti tinkamiausią būdą progresuoti, nes valgant tą patį maistą, organizmas pripranta ir maistinių medžiagų pasisavinimas mažėja. Buvau motyvuota draugų, trenerio Deivido Jonikaičio, kuris dirbo su manimi ir bandė atrasti tai, kas man tinka labiausiai. Dirbdama su juo daug ko išmokau.

Kai pasiekiau savo tikslą priaugti svorio, užsibrėžiau sau kitą – išryškinti raumenukus, padailinti kūno linijas. Tada pradėjau laikytis kito mitybos plano, kuriame buvo sumažintas angliavandenių skaičius, įtraukti gerieji riebalai, o baltymų liko tiek pat. Šiuo metu pusryčiams valgau 4 kiaušinius su tryniu, pietums ir vakarienei – po 150 g vištienos filė ir 100 g grikių su daržovėmis, užkandžiams – 3 bananai ir 60 g anakardžio riešutų.

Kūno pokyčiai

Nusprendžiau dalintis savo sporto rezultatais Facebook paskyroje. Sulaukiu merginų susidomėjimo, kaip tai pasiekiau per tokį trumpą laiką, kokius pratimus dariau, kaip maitinausi. Visa tai mane motyvuoja nesustoti ir stengtis toliau siekti tikslo. Nėra nieko neįmanomo, todėl pradedančiosioms merginoms patarčiau išsikelti sau tikslą: kokių norėtų pasiekti rezultatų, kad turėtų užsispyrimo, valios ir nusiteikimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)