„J&F Investimentos“ (J&F) baudą turės pradėti mokėti nuo šių metų gruodžio ir ją sumokėti privalės per 25-erius metus, pranešė prokurorai.

Ši brazilų bendrovei skirta bauda yra didesnė ir už baudą, kurią šių metų balandį JAV teisėjas skyrė Brazilijos statybos bendrovei „Odebrecht“ (2,6 mlrd. dolerių) dėl kaltinimų korupcija.

Brazilijos prezidentui Micheliui Temerui net gresia atstatydinimas, po to, kai „J&F“ savininkai, Joesley ir Wesley Batista davė parodymus, sutikę bendradarbiauti su tyrėjais. Abu broliai Batistos, atsistatydinę iš savo pareigų įmonės valdyboje praėjusią savaitę, teigia, kad per pastaruosius metus išleido 600 mln. realų kyšiams, skirtiems papirkti beveik 1900 politikų.

J. Batista taip pat įteikė prokurorams garso įrašą, kurio turinys nutekėjo į spaudą. Iš įrašo paaiškėjo, kad M. Temeras tariamai pritaria siūlymui papirkti liudininką. Naudojant slapto garso įrašymo įrangą, buvo įrašytas J. Batistos ir prezidento pokalbis. Kaip skelbia spauda, M. Temeras tariamai svarstė galimybę sumokėti Kongreso žemųjų rūmų pirmininkui Eduardui Kunjai už tylėjimą. E. Kunja laikomas pagrindiniu buvusios valstybės vadovės Dilmos Rousseff apkaltos iniciatoriumi, jam už korupciją skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

M. Temeras pripažino, kad įrašas tikras ir kad pokalbis vyko kovą vykusiame susitikime, tačiau neigė bet kokius savo pažeidimus.

Kreipdamasis per televiziją M. Temeras teigė nepadaręs nieko blogo. „Niekada niekam nedaviau leidimo sumokėti kažkam už tylėjimą. Nepirkau jokio asmens tylėjimo. Neatsistatydinsiu. Žinau, ką padariau, ir žinau, kad mano veiksmai buvo teisingi. Reikalauju išsamaus ir greito tyrimo, patvirtinančio tai Brazilijos žmonėms“, - sakė prezidentas.

Didžiausias per visą Brazilijos istoriją korupcijos bylos tyrimas, „Oepration Car Wash“, vykdomas daugiau nei trejus metus. Asmenų, įsivėlusių į šį korupcinį skandalą, skaičius tolydžio auga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją