BNS žiniomis, reformos plane numatyta keisti individualiai dirbančių šalies gyventojų ir žemdirbių apmokestinimą, vaiko pinigų skyrimo tvarką. Kalbėta apie prabangos apmokestinimo būtinybę, progresinius mokesčius.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovas socialdemokratas Algirdas Sysas BNS teigė, kad yra sutarimas premjero pristatytos mokestinės pertvarkos nekomentuoti.

„Tai buvo tik atskiri papešioti punktai. Mes nematėme visų skaičių. Sutarėme nekomentuoti. Bus viešas pristatymas, bus komentarai“, - teigė A. Sysas.

Socialdemokratų frakcijos vadovas Andrius Palionis taip pat atsisakė įvertinti reformą, kurią frakcijai pristatė premjeras ir finansų ministras. Anot jo, frakcijai nebuvo pateikta „finansinė dalis“: „Mes nematėme visko, tik gaires. Nematėme finansinės dalies - skaičiukų, kiek kas kainuos“.

„Daugeliui frakcijos narių buvo klausimų. Ir pasiūlymų, ką reikėtų įtraukti. Realiai, kas pristatyta dar nereiškia, kad viskas bus įgyvendinta. Premjeras pristatydamas pasakė, kad tai yra gairės diskusijoms ir laukia pasiūlymų. Nemanau, kad čia tik mes siūlysime, siūlys ir visuomenė, žmonės, į ką reikėtų daugiau atkreipti dėmesį“, - pridūrė frakcijos vadovas.

Pasak jo, frakcijai pristatytoje mokestinėje pertvarkoje nėra konkrečių žemdirbių didesnio apmokestinimo faktų.

„Konkrečiai, kad ūkininkai nėra, yra abstrakčios veiklos formos“, - tvirtino A. Palionis, patikinęs, kad frakcijas „daug ką siūlys“.

Seimo Kaimo reikalų komiteto narys „darbietis“ Petras Čimbaras irgi nevertino pristatyto plano. „Bijau klaidų privelti. Nieko kol kas nesupratau. Klausimų daugiau negu atsakymų“, - BNS teigė P. Čimbaras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)