Prasidėjus vasarai visi stengiamės virtuvėje užtrukti kuo trumpiau. Vis dėlto tai nereiškia, kad nenorime suvalgyti gardaus deserto prie kavos. Sausainius galima gaminti su šokoladu, bet aš juos dariau su kakava.

Reikės:

150 g miltų,
200 + 100 g cukraus pudros,
4 v. š. kakavos miltelių,
50 g sviesto,
2 kiaušinių,
2 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
šaldytų spanguolių.

Į dubenį suberkite persijotus miltus, kakavą, cukraus pudrą, įberkite kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir išmaišykite.

Kitame dubenėlyje minkštą sviestą sumaišykite su kiaušiniais ir gautą masę supilkite į dubenį su biriais produktais.

Viską gerai išmaišykite ir masę, uždengtą maistine plėvele, pastatykite valandai į šaldytuvą.

Jau po valandos formuokite nedidelius apvalius rutuliukus, juos apvoliokite cukraus pudroje ir dėkite ant kepimo skardos, patiestos kepimo popieriumi.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 min.

Iškepusius sausainius pagardinkite spanguole.

Skanaus!