Pirmus dvejus metus „Vakarienė baltai“ vykdavo rugpjūčio pabaigoje, rašoma organizatorių pranešime. Pernai buvo nuspręsta šventę surengti vidurvasarį, tačiau šiemet išskirtinis prancūziškas renginys ir vėl įvyks vasaros pabaigoje, rugpjūčio 25 d.

„Didžioji dalis žmonių tokiu metu grįžta į Vilnių, daugelis pasiilgę miesto šurmulio, nori pasipuošti ir pasimėgauti ypatinga sostinės bei išskirtine renginio atmosfera“, – sako renginio iniciatorė ir organizatorė D. Butkienė.

„Vakarienės baltai“ svarbą miestui pastebėjo Prancūzų instituto direktorius Jeanas Marie Sani. Jo manymu, prancūziškos dvasios ir „savoir-vivre“ jausmo kupinas renginys – puiki proga sutikti ir pažinti naujus žmones, bendrauti ir dalintis patirtimis, mėgautis gastronomijos paslaptimis.

Renginys papildo daugiakultūrio, išskirtinį paveldą turinčio Vilniaus miesto dvasią. Vasarą sostinėje vyksta labai svarbių švenčių ir kaip puiku, kad šiltasis sezonas bus uždarytas šia atvira, bendrauti kviečiančia švente“, – teigia J. M. Sani.

Bendravimas ir pakili nuotaika – vieni iš didžiausių „Vakarienės baltai“ malonumų, kuriais kasmet džiaugiasi dalyviai. Ne mažesnį pasimėgavimą kelia ir vakarienės metu skanaujamas maistas. Jį dalyviai gali pasigaminti ir atsinešti patys arba pasilepinti restorano „Brasserie de Verres en Vers“ vyriausiojo šefo Gedimino Andriuškevičiaus kūriniais. Šventinį meniu šefas ruošia jau ketvirtąjį kartą. Kasmet dalyvius jis nustebina nepamirštamais, gardžiais ir subtiliais skoniais. Šiemet G. Andriuškevičius taip pat rengia malonių siurprizų.

„Be trijų maisto derinių, kurių vienas yra vegetariškas, šiemet pasiūlysime rinktis ir desertinį paketą. Jame bus galima paskanauti 8–9 skirtingų skanėstų, tarp jų ir migdolinės braškių tartos ar pasiflorų panakotos. Galbūt kažkas atsineš į vakarienę savo maisto, tačiau norės paragauti mūsų sukurtų desertų“, – kalba šefas.

Vakariėns dalyviai galės paskanauti įvairiausių skonių šefo paruoštų patiekalų. Pavyzdžiui, rūkyto ungurio, antienos užkandėlių ar dalyvių pamėgtų ančių kepenėlių „Foie gras“. Užsisakiusieji vegetarišką meniu skanaus gaivaus vasariško patiekalo – šalto avokadų ir špinatų kokteilio. Tai tik keletas iš šefo G. Andriuškevičiaus ruošiamų gastronominių gėrybių.

Vienas svarbiausių „Vakarienės baltai“ akcentų – balta apranga. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad stilingas visiškai baltas derinys yra neįmanoma misija. Tačiau, kaip teigia PC „Europa“ vadovė Rasa Vileikytė, mados žurnalų puslapiai ir šio sezono dizainerių kolekcijos rodo priešingai: balta spalva išskiria iš minios, suteikia elegancijos ir gaivumo jausmą, ypač vasarą.

„Dauguma moterų pikniko metu vilkės baltas sukneles, išsiskirkite baltu kombinezonu ar baltu kelnių ir švarko deriniu. Derindami skirtingas audinių faktūras nepamirškite ir aksesuarų – jie įvaizdžiui suteiks žaismingumo. Reikia nepamiršti, kad balta spalva turi labai daug atspalvių – žaiskite su jais ir sužibėkite. Į plaukus įsisekite šį sezoną itin madingas gyvas gėles ar subtilią baltą plunksną“, – pataria R. Vileikytė.

Ruošiantis vakarienei ji taip ragina nepamiršti stalo aksesuarų: baltų kvepiančių žvakių, servetėlių, žvakidžių, elegantiškų stalo įrankių.

Daugeliui žmonių „Vakarienė baltai“ – itin malonus vasariškas renginys, kurio jie laukia kasmet. Šventės organizatorės Valdos Lukošiūtės teigimu, yra ištikimų dalyvių, vakarieniavusių visose trijose Vilniuje iki šiol vykusiose „Vakarienėse baltai“ ir su nekantrumu laukiančių ketvirtosios.

„Didžiausią įspūdį šventėje palieka teigiamos žmonių emocijos. Ne dažnai renginiuose galima pajausti visų dalyvių pakilią nuotaiką. Kasmet šventėje jautiesi lyg dalyvautum pirmą kartą, tai – nenupasakojamas jausmas“, – pastebi V. Lukošiūtė.

Organizatorė priminė keletą svarbiausių renginio taisyklių: dalyviams reikia turėti nuosavą dvivietį staliuką, dvi kėdes, baltą staltiesę ir indų. Patys dalyviai turi būti apsirengę baltai, įskaitant batus ir aksesuarus. Vakarienės vieta neatskleidžiama iki paskutinės renginio minutės.

Nauji „Vakarienės baltai“ dalyviai turėtų suskubti registruotis į laukiančiųjų svečių sąrašą, kurį galima rasti adresu vilnius.dinerenblanc.com.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)