Panašius manifestus „Angling Trust” skelbė ir prieš 2010 bei 2015 metų rinkimus. Šiuose dokumentuose kaskart surašoma, kokių sprendimų meškeriotojai norėtų iš išrinktų politikų.

Šiemetiniame „Angling Trust” manifeste meškeriotojai reikalauja, kad Didžiajai Britanijai išstojus iš Europos Sąjungos, būtų išlaikyti visi dabar galiojantys ES teisės aktai, reglamentuojantys aplinkosaugos klausimus.

Mėgėjų žvejyba ir šios srities problemos valdžios yra pernelyg dažnai ignoruojamos. Mes raginame naująją vyriausybę, kad ir kas ją sudarytų, atkreipti dėmesį į mūsų užsiėmimą ir gamtos apsaugą.
Mark Lloyd, „Angling Trust“ vadovas

Žvejai taip pat ragina spręsti lašišų išteklių mažėjimo problemą, kovoti su tokiomis invazinėmis rūšimis kaip žymėtieji vėžiai, reguliuoti žalą žuvų ištekliams darančias kormoranų, didžiųjų dančiasnapių, audinių ir ūdrų populiacijas.

„Mėgėjų žvejyba ir šios srities problemos valdžios yra pernelyg dažnai ignoruojamos. Mes raginame naująją vyriausybę, kad ir kas ją sudarytų, atkreipti dėmesį į mūsų užsiėmimą ir gamtos apsaugą ir imtis veiksmų, kurie duotų realių rezultatų gerinant milijonų šios šalies meškeriotojų gyvenimus. Dauguma sprendimų, kurių mes prašome, turės didelės naudos vietos bendruomenėms ir visuomenei apskritai”, - pristatydamas manifestą teigė „Angling Trust” vadovas Markas Lloydas.