Tačiau saliero privalumai yra ne tik ląstelienos gausa ir mažas kaloringumas. Salieruose daug vitaminų, mineralų, tad jie labai naudingi ir sveikatai, ir grožiui.

Salierai sveikatai

Taigi, ką duoda salierai tiems, kurie įtraukia juos į savo valgiaraštį? Pradėkime nuo to, kad šis augalas turi daug natūralių fungicidų, kurie pasižymi priešgrybelinėmis savybėmis. Tai reiškia, kad per dieną suvalgę vieną saliero stiebą jūs užkirsite kelią grybelinėms infekcijoms ir neutralizuosite nemalonų burnos kvapą.

Kadangi salierai turi daug vitamino A ir C, jie apsaugo odą nuo priešlaikinio senėjimo, kurį sukelia laisvieji radikalai. O vitaminas A užtikrina odos maitinimą ir drėkinimą.

Išvada: salierai yra veiksminga priemonė nuo senėjimo.

Salierų sultys arba arbata padeda išspręsti riebios odos problemą. Reikia tokia priemone reguliariai valyti veidą.

Salieruose yra priešuždegiminių komponentų, kurie vadinasi СОХ-2 inhibitoriai, kurie, kaip yra žinoma, sumažina šlapimo rūgšties kiekį, o ši sukelia podagrą. Tad salierai, kaip jau supratote, padeda nuo šios ligos, rašom woman.delfi.ee.

Taip pat šis stebuklingas augalas padeda kovoti su nemiga, neutralizuoja stresą, nerimą, nes jame yra magnio ir augalinės kilmės hormonų. Kad miegotumėte kietai ir ramiai kaip kūdikis, prieš miegą išgerkite stiklinę salierų sulčių.

Salierai veiksmingai stimuliuoja imunitetą, nes juose gausu antioksidantų ir antivirusinių junginių. Jie užkerta kelią ligoms. Kai pajuntate, kad pradedate sirgti arba nusilpote – įtraukite į savo valgiaraštį patiekalus ir gėrimus iš salierų.

Dietologai ir gydytojai dažnai pataria salierų sultis gerti hipertonikams, nes jose yra aktyvių junginių ftolidų. Jie sumažina įtampą raumenyse aplink arterijas ir užtikrina sklandžią kraujotaką.

Ypač naudingi salierai moterims menopauzės laikotarpiu, nes juose yra estrogeninio cheminio anetolio, kuris veikia taip pat, kaip hormonų terapija, bet be šalutinio poveikio.

Salierai yra veiksminga priemonė nuo vėžio, nes juose yra aktyvių junginių, vadinamų fitocheminiu kumarinu, ir antioksidantų.

Salierų naudingų medžiagų lobyne yra liuteolino, kurį mokslininkai laiko svarbia profilaktine priemone nuo atminties praradimo ir Alzheimerio ligos. Kadangi salieruose yra nario ir kalio, jie veikia kaip diuretikas. Tai yra, vartojant salierus maistui, galima reguliuoti skysčių kiekį organizme ir šalinti jų perteklių.

Stiklinė salierų sulčių padeda išspręsti tokias skrandžio problemas, kaip skrandžio sutrikimai ir rėmuo. Juose esantys mineralai puikiai neutralizuoja padidėjusį skrandžio rūgštingumą, ramina skrandį ir yra puiki skrandžio opos profilaktika.

Salierai grožiui

Teigiamos salierų savybės apima ne tik sveikatą, bet ir grožį. Jie padeda atsikratyti antsvorio. Juose yra daug tirpios ląstelienos, kurią virškindamas organizmas eikvoja daug energijos, reiškia, palieka jus be kalorijų pertekliaus, tačiau užtikrina sotumo jausmą.

Taip pat salierai maitina ir stiprina plaukus ir galvos odą. Paimkite saliero stiebą, susmulkinkite iki košelės pavidalo ir įtrinkite į plaukų šaknis. Palaikykite pusvalandį, tada išsiplaukite galvą šampūnu.

Salieruose yra medžiagų, kurios mažina melaniną ir užtikrina balinantį ir šviesinantį poveikį. Jie padeda neutralizuoti pigmentines dėmes ant odos. Norėdami pasigaminti šviesinančią veido kaukę, paimkite saują salierų lapų ir 2 valg. šaukštus jogurto. Sumaišykite visus ingredientus trintuvu. Gautą masę užtepkite ant odos ir palikite 20 minučių. Rezultatas: švari, sudrėkinta oda. Salierų kaukė puikiai tinka sausai ir normaliai odai.

Trys žaliųjų tirštųjų kokteilių su salierais receptai

1 receptas (vitamininis)

Produktai: vienas obuolys (kriaušė), sauja špinatų lapų, bananas, mangas, ¼ saliero stiebo su lapais, 1/3 agurko, vienas ananasas su sultimis, 1 arb. šaukštelis cinamomo ir medaus, ledo kubeliai.

Gaminimas: kruopščiai nuplaukite visus produktus. Nulupkite obuolį (kriaušę) ir mangą. Supjaustykite kubeliais agurką, mangą ir obuolį. Špinatus, daržoves ir vaisius sudėkite į trintuvą. Supilkite ananasų sultis, sukrėskite medų, suberkite cinamoną ir sutrinkite. Prieš patiekdami įmeskite ledo kubelių.

2 receptas (skanus ir maistingas)

Produktai: 1 puodelis migdolų pieno, 2 valg. šaukštai avokado, 1/4 ananaso, 1/3 citrinos, bananas, arbatinis šaukštas cinamono, 1/4 agurko, arbatinis šaukštelis žemės riešutų sviesto, 1/4 saliero.

Gaminimas: visų pirma trintuvu sutrinkite ananasą ir bananą su migdolų pienu. Po to sudėkite agurką, salierus ir avokadą. Suplakite. Tada sukrėskite žemės riešutų sviestą ir cinamoną. Paskutinį kartą išmaišykite. Skanaus!

3 receptas (pasižymintis valančiu poveikiu)

Produktai: pusė stiklinės linų sėmenų, pusė agurko, 1/2 saliero stiebo, obuolys, sauja špinatų, pusė stiklinės mėlynių, stiklinė migdolų pieno.

Gaminimas: iš pradžių sumalkite linų sėmenis. Tada sudėkite likusius ingredientus ir išmaišykite iki vienalytės konsistencijos.

Būkite sveiki!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)