Visa pusfinalio serija buvo persmelkta aršia kova ir per kraštus besiveržiančiomis emocijomis. Visa tai buvo galima išvysti ir antradienio vakarą „Cido“ arenoje.

„Lietkabeliui“ truktelėjus į priekį 13:6 kantrybę prarado Drew Gordonas, kuris imtynių veiksmu ant parketo parbloškė Žygimantą Skučą, o šiam atsistojus dar ir išsakė viską, ką galvoja. Visgi jaunasis aukštaūgis į konfliktą nesivėlė ir ramiu veidu nužingsniavo į puolimą. Įdomiausia, kad šiame epizode teisėjai „Lietuvos ryto“ legionieriui skyrė tik paprastą pražangą.

Tiek antrame, tiek trečiame kėlinyje svarstyklės svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę, o dar vienas mačo lūžis įvyko po kito D. Gordono neapgalvoto veiksmo. Teisėjams „pastabų“ tiradą paleidęs amerikietis buvo nubaustas technine pražanga, o taško deficitą turėjęs „Lietkabelis“ gautą dovanėlę išpakavo su malonumu.

Vienos atakos metu surinko 4 taškus, netrukus tritaškį pridėjo Kšyštofas Lavrinovičius, po dvitaškį – Ž. Skučas ir M. Lukauskis. Pirmaujant 55:45, minutės pertraukėlės metu, „Cido“ arena bangavo ir joje skambėjo legendinės grupės AC/DC daina „Thunderstruck“. Ir panevėžietiškas griaustinis toliau vieną po kito smogė „Lietuvos rytui“ dūrius į paširdžius, padidinęs atotrūkį net iki 15-os taškų.

„Jie buvo labai susikoncentravę į Žygį – kaip jį apstumdyti ir padaužyti, o ne kaip apžaisti. Žygis tikrai šaunuolis – susitvarkė su visu spaudimu iš žiniasklaidos ir žaidėjų. Jis atlaikė, o jie neatlaikė – tai mūsų pergalė“, – pabrėžė M. Lukauskis, su Panevėžio ekipa šiemet jau laimėjęs Karaliaus Mindaugo taurės turnyro sidabro medalį.

Ir nors „Lietuvos rytui“ vis tik pavyko savyje atrasti jėgų išlyginti rezultatą (72:72) – tai buvo vienintelė, bet itin trumpai išsilaikiusi Vilniaus krepšinio gerbėjų viltis. Kazio Maksvyčio sustyguotas „Lietkabelis“ atlaikė šturmą ir po finalinio teisėjo švilpuko šoko pergalės šokį fanfarų lietuje – 86:77.

„Visas rungtynes buvo aišku, kad neateis viena komanda ir nelaimės 15-20 taškų skirtumu. Tiek ir mus, tiek juos slėgė įtampa, nes šios rungtynės lėmė viską: jie pralaimi – nepatenka į finalą, mes laimime – išeiname. Kad nepasidavėme ir išlikome kartu kaip komanda – tai mums davė vaisių gynyboje“, – paskutines minutes prisiminė panevėžiečių kapitonas.

3-1. Tokiu rezultatu seriją laimėjęs „Lietkabelis“ pirmą kartą žengė į LKL finalą, o „Lietuvos rytas“ – antrus metus iš eilės turės tenkintis kova dėl bronzos. Kartu su M. Lukauskiu priešingoje barikadų pusėje šiemet atsidūrė ir K. Lavrinovičius, trumpam grįžęs į tą skaudų vakarą „Siemens“ arenoje.

„Praėjusiais metais buvo labai sunku, nes pralaimėjome namie ir dar paskutiniu metimu. Buvo labai žiauriai. O šiais metais...“

Kančios atsipirko?

„Atsipirko“, – šyptelėjo brolis.

Dabar 37-erių Lavrinovičiai ir 38-erių M. Lukauskis su kompanija stengsis atgauti jėgas prieš sekmadienį startuosiantį finalą. Ir nors daugelis galvoja, kad būtent pusfinalis buvo tikrasis „Lietkabelio“ finalas, patys žaidėjai nė neketina Kauno „Žalgiriui“ lengvai atiduoti titulo.

„Kiek girdėjau, tai visi sakė, kad mums prieš „Lietuvos rytą“ neužteks jėgų. Bet mes įrodėme, kad jų užteko. Tikiuosi, kad jų užteks ir su „Žalgiriu“. Aišku, tai labai greita ir fiziška komanda – bus dvigubai sunkiau. Tačiau stengsimės“, – pažadėjo Kšyštofas.

„Tikrai neisime į aikštelę pastovėti ir pralaimėti – eisime žaisti krepšinį. Kai kuriems žaidėjams tai yra gyvenimo šansas: galbūt jie daugiau gyvenime nebežais finale. Tai kodėl šiuo šansu nepasinaudoti ir nesužaisti finale iš visų jėgų?“, – suintrigavo M. Lukauskis.

Bet jo žodžiai – tikrai ne iš piršto laužti. „Lietkabelis“ šiemet žalgiriečius jau įveikė net du kartus iš penkių bandymų. Ir abukart – namų „Cido“ arenoje. Apskritai, joje šiemet nė sykio nelaimėjo nei viena pirmojo LKL ketverto komanda – „Žalgiris“ ir „Neptūnas“ suklupo dusyk, o vilniečiams tai buvo jau net ketvirtasis pralaimėjimas.

24-ą kartą rengiamame LKL sezone „Lietkabelis“ apskritai pirmą sykį perkopė ketvirtfinalio barjerą. Iki šiol net 12 kartų buvo nepatekta į atkrintamąsias, o 11 sykių suklupta ketvirtfinalyje.

Taip kad jau turime du istorinius Panevėžio komandos žingsnius. O ar bus trečias?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)